Brumunddal - Raufoss 1-2 Når alle spillerne har dagen kan Brumunddal slå topplagene i 2. divisjon, men utover 11-12 spillere er stallen foreløpig for tynn. Før sesongen fikk Dala nei til å snakke med flere lokale spillere av deres klubber.
BRUMUNDDAL: Klubben fra Sveum har gjort en kjempejobb med utviklingen av egne spillere de siste sesongene.
Det var derfor de rykket opp fra 3. divisjon forrige sesong.
Forskjellen på nivå tre og fire er imidlertid stor i norsk fotball. Med det tøffe kampprogrammet i sesonginnledningen, merket Brumunddal lørdag at polske Piotr Gdak var ute med karantene, at Marius Holt sliter med en skade og at spillerstallen er farlig tynn med tanke på 2. divisjonsnivå i 2010.
- Andre tar de avgjørelsene
Da førsteelleveren slet litt med innsats, tempo og presisjon, hadde ikke trener Erik Wettermark mange utfordrere å sette inn.
Sjøl ønsker ikke Dalatreneren, som lenge har vært opptatt av å utvikle egne spillere på Sveum, å si så mye.
- Alle trenere ønsker seg vel flere spillere, og vi skulle gjerne hatt litt flere utfordrere, men det er andre i klubben som tar de avgjørelsene. Jeg må få det beste ut av den spillergruppa jeg har til enhver tid, sier Wettermark og legger til:
- Det er klart vi merker det når Marius Holt ikke er helt frisk, og må gå av med skade.
Skuffet over klubber
Brumunddal har et klart mål om at utvikling av egne unggutter er viktigere enn kortsiktig sportslig suksess.
Det handler ikke bare om å hente inn dyre utlendinger, for Wettermark ønsket å hente lokale spillere til Sveum i vinter.
Spillere som han mener kunne ha godt av spill i 2. divisjon framfor nivået under, og som kunne være med å heve nivået i spillergruppa gjennom konkurranse.
Med unntak av at Marius Holt kom fra Løten, fikk Wettermark nei fra flere klubber og trenere. Før sesongen fortalte han HA-sporten at han ikke engang fikk lov til å snakke med spillerne.
- Hvis spillere ikke har motivasjon eller lyst respekterer jeg det, men når klubber og trenere sier nei, tenker de ikke på spillernes beste, bare på egen klubb, fastslår Wettermark.
Store kontraster
Mot Raufoss så han sitt eget lag slite med å komme opp på den innsatsen og det nivået de viste mot HamKam.
Treneren var ikke overrasket over nettopp det, men likevel skuffet over at det ikke ble igjen ett poeng på Sveum.
- Det er litt fotballens kontraster. Mål preger kamper, og vi fikk et dumt mål imot på noe som ikke skulle vært en corner fordi ballen var ute i forkant. Samtidig klarer vi ikke å omsette sjansene vi skaper i vår gode periode før og etter pause. I stedet scorer de sitt andre på en overgang etter feil av oss.
Totalt sett innrømmer Wettermark at Raufoss var bedre i flere av spillets faser da de kunne forsvare seg og komme på overganger, mens Dala måtte jage utligning.
- Men hadde vi fått 1-0 eller 1-1, er jeg sikker på at kampen hadde blitt annerledes. I pausa trodde jeg mye på minst ett poeng, smiler Erik Wettermark.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00