Brumunddal står med én seier, én uavgjort og fire tap på hjemmebane etter kveldens 0-1-tap mot serieleder Elverum. Og Stein Rune Solbakken gikk på sitt første tap som hovedtrener.

Dala best i første

Kampen på Sveum var et typisk lokaloppgjør med mange dueller, og lite finspill. Det var Brumunddal som var det beste laget før pause. De nøytraliserte serielederne totalt, men det siste lille manglet foran mål.

Nærmest var Erik Sigtbakken etter halvspilt omgang. Etter nydelig forarbeid av Jim Sørum Johansen satte kantspilleren ballen i tverrliggeren og ned, men ble avblåst for en tvilsom offside. Om ballen var over streken er umulig å si. Hovedpersonen selv beskriver situasjonen slik:

- Jeg er ganske sikker på at det ikke var offside for det første, og jeg tror kanskje ballen var over streken, sier Sigtbakken.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Elverum giret om

Elverum som var en skygge av seg selv før hvilen våknet når Kevin Knappen satte inn Robin Yosefa Jatta Bjørnholm på topp sammen med Izuchukwu Emeh etter pause. Det skulle vise seg å være et meget smart trekk.

For etter 60 minutters spill var det nettopp de to som kombinerte seg fram til kampens eneste mål. Bjørnholm fant Emeh på motsatt side som satt fart innover i banen og banket ballen ned i hjørnet bak en ellers god Stein-Erik Bjønnes Werven i Dala-buret.

Pettersen med enorm mulighet til å utlikne

De hvite og blå slet med å skape det helt store etter Elverums ledermål, men en gedigen sjanse fikk de da Rune Pettersen fikk stå helt alene på bakerste stolpe ca. ti minutter før slutt. Midtstopperen fikk ikke stokket beina skikkelig og sleivet ballen i nettveggen.

Elverum kontrollerte inn de siste minuttene, og tok tre oppskriftsmessige poeng på en noe svak dag.

Jevn og taktisk kamp

Brumunddal-trener, Stein Rune Solbakken oppsummerte kampen slik:

- En helt jevn og god taktisk kamp som ble litt for tøff for oss, sier Stein Rune Solbakken.

Eriks Sigtbakken var godt fornøyd med hvordan laget hans framsto, og mener Dala gjerne kunne tatt alle tre poengene.

- Vi spiller en god kamp. Det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde tatt alle tre poengene. Men det mest nærliggende var vel uavgjort, sier Sigtbakken.

Skaper for lite offensivt

Stein Rune Solbakken var meget fornøyd med hvordan de håndterte serielederen defensivt, men nok en gang skortet det framover i  banen for Brumunddal.

- Vi slipper nesten ikke til Elverum i det hele tatt, men offensivt skaper vi alt for lite. Sånn har det dessverre vært alt for ofte i år, avlsutter Solbakken før han ruslet inn i garderoben.

Muligheter i neste kamp

Brumunddal har vært meget svake på hjemmebane, men det de har vist på fremmed gress er noe helt annet. Tre seire, én uavgjort og ett tap er fasit så langt. I neste kamp venter tabelljumbo Rødde på bortebane. Da bør det være muligheter for Brumunddal som ligger trygt plassert på en åttende plass.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00