Brumunddal står med én seier, én uavgjort og fire tap på hjemmebane etter kveldens 0-1-tap mot serieleder Elverum. Og Stein Rune Solbakken gikk på sitt første tap som hovedtrener.

Dala best i første

Kampen på Sveum var et typisk lokaloppgjør med mange dueller, og lite finspill. Det var Brumunddal som var det beste laget før pause. De nøytraliserte serielederne totalt, men det siste lille manglet foran mål.

Nærmest var Erik Sigtbakken etter halvspilt omgang. Etter nydelig forarbeid av Jim Sørum Johansen satte kantspilleren ballen i tverrliggeren og ned, men ble avblåst for en tvilsom offside. Om ballen var over streken er umulig å si. Hovedpersonen selv beskriver situasjonen slik:

- Jeg er ganske sikker på at det ikke var offside for det første, og jeg tror kanskje ballen var over streken, sier Sigtbakken.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Elverum giret om

Elverum som var en skygge av seg selv før hvilen våknet når Kevin Knappen satte inn Robin Yosefa Jatta Bjørnholm på topp sammen med Izuchukwu Emeh etter pause. Det skulle vise seg å være et meget smart trekk.

For etter 60 minutters spill var det nettopp de to som kombinerte seg fram til kampens eneste mål. Bjørnholm fant Emeh på motsatt side som satt fart innover i banen og banket ballen ned i hjørnet bak en ellers god Stein-Erik Bjønnes Werven i Dala-buret.

Pettersen med enorm mulighet til å utlikne

De hvite og blå slet med å skape det helt store etter Elverums ledermål, men en gedigen sjanse fikk de da Rune Pettersen fikk stå helt alene på bakerste stolpe ca. ti minutter før slutt. Midtstopperen fikk ikke stokket beina skikkelig og sleivet ballen i nettveggen.

Elverum kontrollerte inn de siste minuttene, og tok tre oppskriftsmessige poeng på en noe svak dag.

Jevn og taktisk kamp

Brumunddal-trener, Stein Rune Solbakken oppsummerte kampen slik:

- En helt jevn og god taktisk kamp som ble litt for tøff for oss, sier Stein Rune Solbakken.

Eriks Sigtbakken var godt fornøyd med hvordan laget hans framsto, og mener Dala gjerne kunne tatt alle tre poengene.

- Vi spiller en god kamp. Det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde tatt alle tre poengene. Men det mest nærliggende var vel uavgjort, sier Sigtbakken.

Skaper for lite offensivt

Stein Rune Solbakken var meget fornøyd med hvordan de håndterte serielederen defensivt, men nok en gang skortet det framover i  banen for Brumunddal.

- Vi slipper nesten ikke til Elverum i det hele tatt, men offensivt skaper vi alt for lite. Sånn har det dessverre vært alt for ofte i år, avlsutter Solbakken før han ruslet inn i garderoben.

Muligheter i neste kamp

Brumunddal har vært meget svake på hjemmebane, men det de har vist på fremmed gress er noe helt annet. Tre seire, én uavgjort og ett tap er fasit så langt. I neste kamp venter tabelljumbo Rødde på bortebane. Da bør det være muligheter for Brumunddal som ligger trygt plassert på en åttende plass.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.