(Brumunddal - Gjøvik-Lyn 1-1)

Mens det stormer rundt Brumunddals økonomiske situasjon, tok A-laget imot Gjøvik Lyn Hjemme på Sveum i kveld.

Ingen publikumsvennlig AFFÆRE

Førsteomgangen var sjansefattig og kjedelig, men Brumunddal hadde god kontroll på gjestene fra Gjøvik.

- I 1. omgang styrer vi mye, men det ble for omstendelig. Vi klarer ikke bryte gjennom når vi får brudd, fordi vi gjør for dårlige valg på den siste tredjedelen av banen. Men mulighetene var der, sier Brumunddal-trener Kevin Knappen.

Brumunddal åpnet andreomgangen best, men det var Gjøvik som fikk den første scoringen. Gjestene gikk helhjertet på en kontring etter 62 minutter, og Dala-målvakt Tor Torgersen felte en motspiller innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket, og Gjøvik-Lyn kunne enkelt ta ledelsen fra elleve meter.

- Vi prøvde å være mer direkte, men ble litt unøyaktige i balanseforholdet vårt. Da ble det mye hawaii en periode hvor vi var litt ute av det, sier Knappen, som fikk se et hjemmelag som hevet seg etter kalddusjen.

Nyhus viste seg fram igjen

For bare seks minutter etter baklengsmålet kom utlikningen. Stian Nyhus, som debuterte med scoring mot Løten tidligere i vinter, og som fulgte opp med nok en nettkjenning mot Valdres forrige helg, fant veien til nettmaskene igjen.

- Scoringen er et godt angrep hvor vi går oss fast på venstre, men vender opp og spiller motsatt. Der ble Stian satt opp med en god pasning og så skyter han. Det kunne vi gjort oftere, det blir for mye pirking i boksen, vi må bli råere, sier Knappen.

Også målscorer Nyhus var fornøyd med scoringen.

- I pausen ba Kevin oss skyte mer. Jeg fikk til en bra avslutning innenfor sekstenmeteren, og det var mye folk foran mål, så det var vanskelig for keeperen å se utgangen. Kanskje han burde tatt den, men det var uansett godt å score, sier Nyhus. 

Mellomfornøyd kaptein

Kampen ebbet ut med 1-1, som alt i alt må sies å være et fortjent resultat.

Dala-kaptein Rune Pettersen var bare sånn passe fornøyd etter uavgjort-kampen. Han savnet litt av den offensive gløden laget viste i 6-0-seieren mot Valdres for en uke siden.

- Gjøvik-Lyn er bedre enn Valdres, men jeg skulle gjerne sett at vi skapte flere sjanser. Det var ingen veldig severdig kamp, sier Pettersen.

Midtstopperen synes laget er i rute halvannen måned før seriestart.

- Det har vært bra trøkk på trening i det siste, men jeg skulle gjerne sett at stallen var litt breiere, men vi som er her må bare gjøre en god jobb. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00