(Strindheim - Brumunddal 1-4)

Etter en tett og jevn første halvtime i Trondheim scoret fikk Brumunddal mål etter godt angrepsspill. Sigurd Ertsås tredde igjennom og spilte fri Vegard Ruud i bakrom. Alene med keeper gjorde ikke den offensive spilleren noen feil og sendte Ringsaker-laget i føringen.

Tomålsscorer Ruud

På tampen av førsteomgang kombinerte Ertsås lekkert med Stian Nyhus på Dalas høyreside med hurtig spill og få touch. Sistnevnte brant til fra kloss hold, men Strindheim-keeper Magnus Lenes reddet sterkt og holdt hjemmelaget inne i kampen.

Dala fortsatte godspillet etter hvilen og det tok ikke lang tid før ledelsen var doblet. Igjen var det Vegard Ruud som fikk ballen over målstreken, etter målgivende pasning fra Jonatan Helmersen.

- Det er sjeldent at jeg scorer to mål, og nå har jeg ikke scoret mål siden før sommeren. Dette var moro for meg, mens først og fremst viktig for laget i den situasjonen vi er i nå, sier Vegard Ruud.

Midtveis inn i omgangen ble det ny spenning i kampen da Stian Torgersen scoret på straffespark, forårsaket av Fredrik Haave Andersen.

Ertsås-show

Men da Brumunddal etter hvert også fikk straffespark, hadde ikke Sigurd Ertsås problemer med å sette 3-1 til venstre for Strindheim-keeper Lenes.

Da kastet hjemmelaget alle mann i angrep for å redde poeng, men på kontring satte ringreven Ertsås spikeren i Strindheim-kista da han pirket ballen forbi keeper og til 4-1-seier for Brumunddal.

Dermed sikret de blå/hvite tre livsviktige poeng i kampen om å overleve i divisjonen.

- Dette var så utrolig deilig og dessuten viktig, sier tomålsscorer Sigurd Ertsås.

- Vi gjør mye individuelle feil de første 30 minuttene, og får ikke til noe særlig selv om vi har kontrollen. I andre omgang dominerer vi og kontrollerer. Vi vinner 4-1 på bortebane og det er utrolig sterkt og deilig. Dessuten er det gøy at jeg fortsetter å score mål, mens Vegard er fantastisk god for oss og scorer to mål i dag, sier han, og legger til:

- Det er utrolig små marginer om og gjøre nå for å overleve.

- Trenger to seirer til

Fred Leo Nysæter var en meget fornøyd mann etter tre bunnsolide bortepoeng i Trondheim.

- Slik motstand er alltid vanskelig å møte. At vi klarer å holde oss så fokusert og skjerpet gjennom hele kampen er så sterkt. Det er full match før vi setter straffesparket til 3-1, sier Dala-treneren.

- Kollektivet vårt er godt og når det fungerer så er vi veldig gode.

Han mener seieren var et viktig steg i retning av overlevelse i divisjonen.

- Tre poeng er skikkelig deilig, spesielt da vi ikke har vunnet en bortekamp siden tredje serierunde borte mot Rosenborg 2. Jeg ser for meg at vi trenger to seirer til for å sikre plassen i divisjonen. Vi skal i hvert fall kjempe til siste slutt og kommer ikke til å gi oss, sier han.

Dala er to poeng bak Nardo på tabellen med lik målforskjell med fire kamper igjen av sesongen. Neste helg møter de to lagene hverandre på Sveum.

- Det blir sesongens desidert viktigste kamp for oss. Den kommer til å bli avgjørende, sier Vegard Ruud.

Brumunddal (4-2-3-1): Tor Torgersen - Kristian Eriksen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Fredrik Haave Andersen - Henrik Lehne Olsen, Christopher Heier Solbakken - Jonatan Helmersen, Stian Nyhus, Vegard Ruud - Sigurd Ertsås.

Benken: Gaute Granmo, Gulbetin Güven, Dardan Rexhaj, Markus Haave Andersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.