Brumunddal
Som 5-1-resultatet tilsier, var Dala sjanseløse mot Nybergsund, og firemålsscorer Jonas Enkerud herjet med Brumunddal som manglet Øyvind Melgalvis (sjuk) og Lars Bredo Simensen Larsen.
Ikke siden 2005 har Dala gått på større serietap på Sveum. Da vant Kjelsås 6-1, og situasjonen var ganske så lik årets. Brumunddal sto med fem poeng etter ni seriekamper, men da gjorde de et sjakktrekk ved å hente inn Peter Samuelsson til klubben. Med den svenske målscoreren på plass berget Dala plassen i 2. divisjon.

Sonderer markedet

Dalas sportslige ledelse håper i det lengste at laget skal komme over kneika med dagens spillerstall, men sportslig leder Tom Søgård sier at det kan bli aktuelt å hente inn forsterkninger når overgangsvinduet åpner igjen.
- Vi har tillit til dagens stall, men dersom det trengs et løft med nye spillere, vil vi se på det. Vi har sondert litt i terrenget, og det gjelder å være forberedt. Det er vi, men har ingen konkrete spillere i kikkerten. Vi har imidlertid folk som jobber for oss, sier Tom Søgård til HA-sporten.
Søgård snakker om et par offensive spillere. Om det er spiss eller offensive midtbanekrefter, vil tiden vise.
- Vi har ikke snakket om nedrykk, men det er veldig kostbart for oss både økonomisk og rekrutteringsmessig å rykke ned. Om A-laget skulle rykke ned, drar det samtidig med seg rekruttlaget, og for oss som satser på rekruttering, er det kjempeviktig å ha lag i både 2.- og 3. divisjon.
I Brumunddal har trenerne i alle år sittet trygt, og slik vil det fortsatt være ifølge Søgård.
- Vi har ikke for vane å sparke trenere i Dala, og har ikke noe ønske om å begynne med det heller. Vi har et veldig bra trenerapparat, fastslår Søgård om Kai Kristiansen og hans team.

Spillerne responderte

Før lørdagens kamp lovet spillerne å gi alt de kunne, og Søgård synes det er hyggelig at de responderte på det.
- Det er naturligvis surt å få 5-1 i trynet, men da Nybergsund la på til 2-0 og 3-0 på to minutter i 2. omgang, var det kjørt, sier den sportslige lederen.
Nybergsund var da også mye bedre enn Dala lørdag. Firemålsscorer Jonas Enkerud er nevnt. Han var rett og slett stor lørdag, men laget har også en rekke unggutter som virkelig blomstrer. Vi nevner i fleng: Erik Næsbak Brenden, Erlend Eggen Persgård og Semming Graff Nygård.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.