Kampen en i gang på Amfi Moa Stadion, og dagens dommer er Mathias Kringstad fra Valder IL.

1. omgang

14 min: 1-0 Johan Stormyr.

Hjemmelaget tar ledelsen etter å ha ført det første kvarteret. Et frispark fra siden blir slått inn foran mål og Johan Stormyr sender hjemmelaget i ledelsen.

Jim Sørum Johansen har hatt Dalas eneste sjanse til nå, men avslutningen etter 10 minutter ble for svak.

30 min: Dala nærmer seg veldig en utlikning. Først hadde Jonatan Helmersen en ballen i nettet, men assistendommer markerte for noe foran mål. Om det var offside, eller noe annet er litt uklart, men scoringen ble annullert.

Etter en halv times spill satte Pablo Rodriguez Aracil ballen i tverrliggeren, etter et langt innkast fra Jesper Sørum Johansen.

45 min: Omgangen ebber ut med 1-0, etter en jevnspilt omgang. Hjemmelaget kom best i gang og scoret etter en snaut kvarter, før Dala fikk sinsse største sjanser. Det siste kvarteret uten de store sjansene til noen av lagene.

PAUSE

2. omgang

2. omgangen er i gang, ingen bytter på Dalas lag etter de første 45 minuttene.

55. min: 2-0 Kenneth Diallo

Hjemmelaget dobler ledelsen. Diallo knuser Jesper Sørum Johansen i en luftduell på femmeteren, Avslutningen går i en bue over Christian Aa. Bjerke i Dala-målet, som er sjanseløs.

Hjemmelaget har styrt det første kvarterer, og Dala er kun farlig på en og annen kontring.

60 min: 3-0 Kennet Diallo

Hjemmelaget gir Dala en oppvisning i effektivitet. Herd kommer fram på høyresiden og slår et godt innlegg. Christian Aa. Bjerke avverger i første omgang, men returen setter Diallo lett i mål fra femmeter.

Både Jonatan Helmsersen og Pablo Rodriguez Aracil har hatt sine sjanser også etter pause, uten uttelling.

75 min: Lite som skjer foran målene de siste minuttene. Dala klarer ikke å skape noe særlig og hjemmelaget ser ut til å styre mot en viktig og fortjent seier.

82 min: 3-1 Pablo Rodriguez Aracil

Dala reduserer, men trolig i seneste laget. Erik Sigtbakkens innlegg fra venstre treffer Dala-spissen på bakre stolpe. Pablo vinner luftduellen og header inn reduseringen.

87 min: Vegard Ruud inn for Jonatan Helmersen.

90 min: 4-1 Johan Stormyr

Dala sender fram det de har av spillere for å redusere ytterligere. Herd bryter og kontrer på et bortelag som ikke er i balanse. Alene med keeper gjør Stormyr ingen feil.

Kampen er slutt

Før kampen

Brumunddal er på poengjakt i bortemøtet mot Herd. Laget fra Ålesund vant vårkampen 2-1 på Sveum, men Stein-Rune Solbakkens menn er ute etter revansje. Kampen kan du følge her

2. august er forrige gang Brumunddal vant en seriekamp (4-0 over Valdres hjemme), men det er faktisk på bortebane Dala har tatt flest poeng denne sesongen.

På fremmed gress og kunstgress har det nyopprykkete laget tatt 11 av sine 19 poeng totalt. Mot bunnlaget Herd kan den statistikken forbedres ytterligere.

Herd på sin side tapte 10 seriekamper på rad, før de overraskende slo Gjøvik-Lyn 1-0 på bortebane forrige helg.

Med sine 11 poeng totalt ligger Herd på sisteplass, men det er bare fire poeng opp til sikker plass.

Unngå nedrykksdrama

For Brumunddal sin del er det snakk om å holde nedrykksspøkelset på armlengdes avstand. Per i dag har laget seks lag bak seg på tabellen, men siden både Molde 2 og Rosenborg 2 er av lagene som ligger bak, kan det bli ubehagelig kort avstand til nedrykk om laget ikke tar tre poeng i dag.

Både Molde 2 og Rosenborg 2 har uttalt at de ønsker å beholde laget i 2. divisjon, og begge har både tradisjon for og brede nok A-staller til å forsterke laget vesentlig om de trenger det.

Kampstart i Ålesund er 15.00 og du kan følge kampen her. Vi oppdaterer hvert kvarter, eller raskere om det kommer scoringer.

Dalas lag

Dalas lag: Christian Aa. Bjerke - Jesper S. Johansen, Rune Pettersen, Øystein Kvello - Fredrik H. Andersen, Jim S. Johansen, Aleksander Melgalvis, Christoffer H. Solbakken, Erik Sigtbakken - Jonatan Helmersen, Pablo Rodriguez Aracil.

På benken sitter Vegard Ruud, Kjetil Gerhardsen, Lars Rognlien, Markus H. Andersen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00