Brumunddal har slitt tungt foran mål denne våren. Før søndagens møte med Rødde, sto blåbuksene med totalt fem scoringer.

Det tallet ble nesten doblet da Dala slo tabelljumboen 4-3 på Sveum.

- Vi har skapt mange sjanser tidligere i år også, men vi har sjelden fått uttelling. I dag scorer vi på de to første sjansene våre. Vi har snakket om kethup-effekten, og det måtte egentlig skje til slutt. Det var forløsende å score på de to første mulighetene, sier trener Kevin Knappen etter scoringsfesten.

Pangstart

Brumunddal gikk offensivt ut mot bunnlaget Rødde, og allerede etter snaue tre minutter fikk de betalt for sitt høye press. Fredrik Haave Andersen fanget opp en løs ball etter Andreas Hovemoens skuddforsøk, og venstrebacken smekket Dala opp i ledelsen.

Bare tre minutter senere ble sjanse nummer to til mål nummer to for plutselig effektive Brumunddal. Vegard Ruud stormet inn i Rødde-boksen og omsatte et godt innlegg fra Hovemoen i 2-0.

Brumunddal-stormen stilnet etter 2-0-målet, og Rødde spilte seg inn i kampen. Ved halvspilt omgang skrudde Erlend Storhøy inn gjestenes redusering.

Like før pause ble Christoffer Heier Solbakken felt i Rødde-boksen. Franck Semou banket straffesparket opp i krysset, og Dala ledet 3-1 ved sidebyttet.

- Viktige poeng

I andre omgang  fikk Brumunddal frispark på midten, og tilrettelegger Hovemoen lempet et innleggsforsøk mot mål. Keeper Sivertsen feilberegnet totalt og fosset ut, og serven fra Hovemoen svevet i rolig bue over sisteskansen og inn i nettmaskene.

Brumunddal kontrollerte kampen, men fem minutter før slutt headet Georg Flatgård inn en Rødde-redusering.

Da samme mann satte inn et straffespark og reduserte til 4-3 på overtid, ble stemningen nervøs på Sveum.

Brumunddal red imidlertid den ganske slappe stormen av og sikret seg tre svært viktige poeng.

- Det er helt unødvendig å gjøre kampen spennende på slutten, men vi ser litt bort fra det i dag. Vi tar tre poeng, og det er veldig viktig, avslutter trener Knappen.

Brumunddals lag (4-5-1): Christian Aarbogh Bjerke - Torgeir Strand Osmo, Håkon Aalmen, Rune Pettersen, Fredrik Haave Andersen - Jonatan Helmersen (Kjetil Gerhardsen fra 75.), Christoffer Heier Solbakken, Franck Semou, Andreas Hovemoen, Alain Junior Ollé Ollé (Gulbetin Güven fra 70.) - Vegard Ruud (Jesper Sørum Johansen fra 89.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.