Verken Dala-trener Erik Wettermark eller assistent Erland Sandvik kan være med til Tromsø i dag, etter at fotballforbundet flyttet 2. divisjonskampen, og ga beskjed om det veldig sent. Løsningen ble Ringsaker-trener Fred Leo Nysæter.
BRUMUNDDAL: HA-sporten har tidligere presentert saken om at kampen mellom Tromsø 2 og Brumunddal ble flyttet. Problemet var at beskjeden kom 11 dager etter at avgjørelsen var tatt.
Må jobbe
Fotballforbundet var innenfor regelverket, men saken vakte sterke reaksjoner i Brumunddal.
Og saken skapte trøbbel for Dala.
Men nå har de altså funnet en løsning.
En unik løsning.
- Jeg hadde planlagt et opplegg på jobben, i forhold til at kampen skulle spilles mandag. Derfor er jeg opptatt. Erland Sandvik hadde bestilt ferie. Det gjorde han før han tok på seg jobben i Brumunddal, sier Wettermark, og fortsetter:
- Arrogant
- Jeg trodde forbundet var mer proffe, og dette er arrogant. Men når dette først ble slik, er jeg veldig godt fornøyd med løsningen i forhold til trener. De første jeg tenkte på som vikarer var Fred Leo Nysæter og Øyvind Teslo. Fred Leo var klar, og det er jeg veldig glad for.
Fred Leo Nysæter har vært Dala-gutt i mange år, og spilte for klubbens A-lag senest forrige sesong. Nå er han trener for Ringsaker i 3. divisjon.
Kjenner spillerne
- Han kjenner mange av spillerne godt fra før. Samtidig har vi etablert et samarbeid mellom Brumunddal og Ringsaker. Det hjalp helt sikkert i denne saken. Det betyr mye at Fred Leo kunne ta denne jobben. Det er en bra løsning, sier Wettermark, som håper laget får et løft i kveld.
- Det var kjedelig i serieåpningen. Jeg håper laget ligner på seg sjøl i Tromsø.
Liker utfordringer
Nysæter brukte ikke lang tid på å takke ja til utfordringen.
- Dette er jo en uheldig situasjon å komme opp i. Jeg kjenner Erik og mange av gutta godt fra før, og ville gjerne hjelpe til. Det var også hyggelig å bli spurt. Jeg liker utfordringer, sier Ringsaker-treneren, og fortsetter:
Tenker likt
- Jeg måtte gå en runde med Ringsaker og arbeidsgiveren min, men det var heldigvis ikke noe problem for dem.
Han gleder seg til kampen.
- Jeg snakker mye med Erik. Vi er like når det gjelder spillestil og virkemidler. Jeg skal formidle det trenerteamet i Dala ønsker, så får vi se hvordan kampen utvikler seg. Jeg håper gutta har spilt av seg det meste av nervene, og jeg føler at vi reiser til Tromsø uten press. Det er en bra inngang på kampen, sier Fred Leo Nysæter.
Som altså er Ringsaker-trener.
Og vikarierende Dala-trener.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.