Jeg tror faktisk Brumund-dal kan overraske mange i årets 2. divisjon. Og de har egentlig alt som skal til for å holde seg i divisjonen.1F99F9181521C12027E386B014C77980278BA80014E6EAB8156F6C48
148B1AD81520F2102136DC8829D8CA4814EB63D825E6B090144D58A0HAMAR:14D34288 Brumunddal vil nok svinge i prestasjonene denne sesongen, men hvis de ikke ryker på en haug uheldige skader, kan det bli en artig sesong for Dala, som egentlig skal være en naturlig farmerklubb for HamKam.
Sånn sett blir denne sesongen spesiell siden HamKam og Brumunddal møtes på samme nivå. Og det er absolutt ikke Dala det er noe feil med da.
For Brumunddal hører hjemme på nivå tre i norsk fotball hvis vi ser på hva de har av ressurser og forutsetninger.
Gode forutsetninger
De har en av landets beste yngres avdelinger. De har et flott fotballanlegg. Og de har gode ildsjeler.
Med dette på plass bør klubben ta mål av seg til å stabilisere seg på dette nivået.
Jeg vet at brumunddølene har sett på det økonomiske som en begrensning, men det bør være like greit for Brumunddal å være et stabilt 2. divisjonslag som for eksempel Ull/Kisa på Jessheim.
Med årets spillerstall er det gode muligheter til å legge et godt grunnlag. For det er flere gode spillere i Dala nå. Det var det sist de kom opp på dette nivået også, men nå er spillerne mer modne.
Midtbanen med brødrene Melgalvis og Vemund Brekke Skard er mer enn ok på dette nivået. Og midtstopperne Magnus Nysveen, Eirik Olssen og Rune Pettersen kan vise seg å være blant de bedre i avdelingen.
Trener i rett klubb
I tillegg ser det ut som Marius Holt får ut potensialet sitt som storscorer under trygge omgivelser med Erik Wettermark som trener.
Wettermark er en solid fotballfagmann og en flink pedagog.
Han har kanskje ikke den naturlig autoriteten og råskapen som mange av de profilerte tippeligatrenerne har, men Wettermark har funnet sin stil. Og han tror på sine egne ferdigheter.
Jeg tror Wettermark er en god mann for Dala. Og at han vil ta vare på talentene som kommer opp. Som Dala trenger for å bli stabile i 2. divisjon.
Det er på dette nivået de hører hjemme.
Det er først og fremst det de skal bevise i år.
Og det tror jeg de klarer.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.