- Jeg vet ikke helt hva som skjer etter pause, det har jeg ikke noe godt svar på, sa Øyvind Melgalvis etter kampen. For det var ingen ting som tydet på at Dala skulle gå på sitt fjerde strake tap etter én omgang mot Byåsen.

Eide kampen

Brumunddal var det klart beste laget, og det var bare rett og rimelig at midtstopper, Øystein Kvello ga hjemmelaget ledelsen 1-0 med hofta, etter en dødball fra Erik Sigtbakken 17 minutter ut i kampen.

Dala var gode og holdt Byåsen unna i samtlige 45 minutter i 1. omgang. Bortelaget maktet ikke skape én eneste sjanse før hvilen.

Fikk gavepakke

Rett etter pause fikk Dala en gavepakke da den tidligere Stabæk-spilleren, Alain Junior Olle Olle fikk sikk andre gule kort, og måtte ta en tidlig dusj. Brumunddal skulle spille med en mann mer i 40 minutter.

Det som skulle være en gedigen fordel for hjemmelaget så bare ut til å gjøre de nervøse. Sakte men sikkert spilte bortelaget seg mer og mer inn i kampen. Men det tok 83 minutter før utligningen kom, etter klabb og babb i feltet fra en corner. Håvard Losnegard Karlsen fikk til slutt pirket ballen i mål.

Da så det ut til at det skulle ende med poengdeling på Sveum, helt til Daniel Kvande satt spikeren i Dala-kista, og sørget for alle tre poengene ble med Byåsen hjem til Trondheim. 

Overrasket Wettermark

Erik Wettermark var overrasket, og kunne ikke helt skjønne hvordan laget hans kunne falle slik i prestasjonene.

- Denne kampen var som servert for oss, men det har skjedd før i år, vi svikter mentalt. Det er underlig, sier Wettermark.

Også Øyvind Melgalvis var forundret over hvordan laget kunne spille så annerledes etter pause.

-Vi gjemmer oss bort når vi skulle stått fram og dominert. Vi skulle rundspilt dem. Summen av alt som skjer etter pause er pinlig.

Ny formasjon ga ingen suksess

Med tre strake tap før møtet med tabellnabo Byåsen følte Dala-gjengen at noe måtte endres. Brumunddal endret formasjon fra deres vante 3-5-2, til 4-4-1-1. Det ga en del positive svar i begynnelsen, men endte dårlig.

- Vi har stått litt fast, så vi trengte en forandring. Det fungerte bra før pause, men ikke etter, sier Øyvind Melgalvis som ikke mener at formasjonen var avgjørende for kamputfallet.

- Det er ikke det som gjør at vi taper i dag. Det sitter i hue på oss, rett og slett.

Mental skjørhet

Erik Wettermark er også helt klar på at dette er det mentale som er problemet.

- Det vi gjør som er positivt, blir et hinder for oss. Vi blir engstelige for å tape når vi leder. Det skal jo ikke skje, sier Wettermark som er overrasket over hvor fort spillerne hans detter ut mentalt i kamper.

Dala er nå nede på sjuendeplass med sju poeng opp til serieleder Raufoss, og med fire poeng ned til nedrykksstreken. I neste kamp venter Træff borte, og da er det bare en ting som gjelder i følge Melgalvis:

- Vi må bare vinne neste kamp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.