HAMAR: - Før jeg tok over ble denne jobben gjort på frivillig basis, så det skulle bare mangle om jeg ikke fikk inn mer penger enn det, sier Dalas markedssjef Thor Iversen.
Han sikret Brumunddals fotballgruppe et sted mellom 1,5- og 1,6 millioner kroner i sponsorinntekter i sitt første år i jobben. Nå er han godt i gang med 2011.
Nærmer seg to millioner
- Hva med neste år?
Budsjettet for sponsorinntekter er på 1,8 millioner, men vi bør nærme oss to millioner. Greier vi det, har vi hevet oss mye på to år. Det er fortsatt et stykke fram, men jeg er godt i gang med 2011, sier Iversen.
Positive tilbakemeldinger
- Er Dala blitt mer salgbare etter årets sesong?
- Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra sponsorene, og jeg mener bestemt at markedsverdien har økt. Klubben har da også fått bedre avtaler nå enn sist. Dessuten opplever jeg at det er folk som tar kontakt med oss for å være med som sponsor, sier markedssjefen, som så langt har opplevd at alle årets sponsorer vil være med videre.
Plass til alle
Iversen merker stor forskjell i sponsormarkedet bare på ett år for Brumunddals vedkommende.
Noen var nok litt skeptiske til hvordan vi skulle gjøre det i 2. divisjon, men jeg tror vi har overrasket mange.
- Det har heller ikke vært noe negativt rundt klubben vår. Brumunddal er en breddeklubb som har plass til alle, men vi har også ambisjoner om å være med i toppen i 2. divisjon - og på sikt kanskje nå enda høyere, sier Thor Iversen til HA-sporten.
Viktige penger
Brumunddal-leder Guttorm Tysnes synes klubben har fått betalt for å ha hentet inn en markedssjef, og er fornøyd med at Iversen har doblet sponsorinntektene.
Klubben har et balansebudsjett på seks millioner kroner der senior og yngres avdeling står med tre millioner hver.
Den største utgiftsposten går til baneleie, og er 1,6 million kroner i året.
- Det er veldig viktig å få solgt klubben, for vi har våre utgifter også, sier Tysnes og ramser opp et titalls inntektsbringende aktiviteter klubben må ha i tillegg spons.
Halv million i reserve
- Vi har også som prinsipp å ha en reserve på cirka en halv million kroner, slik at vi kan tåle et lite underskudd et år. Men bare ett, for vi er veldig opptatt av å betale regningene våre i tide. Vi fikk da også helt overraskende et hyggelig brev og et femsifret beløp fra en av våre sponsorer. Brumunddal Fotball ble rost for å være en god samarbeidspartner, som betalte regningene til riktig tid, og det synes vi naturligvis var veldig hyggelig, sier Tysnes.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.