BRUMUNDDAL: Trener Erik Wettermark sier dette om nyvinningen:
- Vi jobber med ei utfordrergruppe, som jeg liker å kalle det, som skal bestå av spillere som ennå ikke har tatt det siste steget mot nivået i 2. divisjon. Her håper vi å få med, foruten egne spillere, også andre i lokalmiljøet som vil ta et skritt videre i fotballkarrieren og aspirere til A-laget. Vi fokuserer på ferdigheter og utvikling i denne gruppa i erkjennelse av at spranget fra 3. til 2. divisjon er større enn mange tror. Det vil også være anledning for spillerne i denne gruppa å være hospitanter på A-lagstreningene. Spillerne i denne gruppa vil danne stammen i 4. divisjonslaget, sier Wettermark, som vil avslutte med stil mot Ull/Kisa i dag:
- Sesongavslutningen er viktig på flere måter, men for oss som skal jobbe sammen i vinter, er det viktig å ha en ordentlig avslutning å tenke tilbake på i tunge vintermåneder, sier Erik Wettermark.
En mental prøve
Wettermark mener han fortsatt har en del å jobbe med i Brumunddal. Foran kampen mot Ull/Kisa vil han se på en del sider ved spillet til laget sitt, ved siden av å poengtere viktigheten av å være mentalt forberedt på å spille en kamp som i plassering ikke har noen betydning.
- Det er alltid ting å forbedre og se fram imot. Vi vil benytte enhver anledning til å komme oss videre.
- Har dere skissert noen målsetting for neste sesong?
- Det har vi ikke gjort ennå, men jeg regner med at vi setter oss ned like etter sesongen og legger opp en plan og snakker om hva vi skal gjøre.
Men noen tanker har Wettermark selvfølgelig allerede i hodet. Han håper at samtlige spillere fortsetter. Den eneste han vet forsvinner, er Marius Holt. Han skal på jordomseiling og har signalisert at han neppe er i 2. divisjonsmodus når han kommer hjem. Ellers har verken Wettermark eller andre, fått signaler på at noen gir seg i klubben.
Ressurstrening
- Det kan sikkert være at noen velger å flytte på seg. I så fall må vi gjøre vurdering på hva vi har og hva vi trenger av eventuelle spillere, sier treneren, som aller helst eksponerer egne eller lokale spillere i sin tropp.
Når det gjelder forberedelsene til neste sesong, har Wettermark allerede en grovskisse på hva han vil gjøre. Det blir egentrening fram mot jul. Etter den tid starter han med fellestreninger som blir en miks med fotballtrening og ren fysisk trening.
- Vi fulgte dette opplegget foran årets sesong og vi har hatt en sesong med veldig få skader. Jeg tolker det dit hen at vi har gjort noe riktig med forberedelsene. Derfor kommer ressurstreningen til å bli viktig, ikke bare i etterjulssesongen, men også videre utover våren og sommeren.
Brumunddal slo Ull/Kisa 3-2 på bortebane i den første kampen etter ferieoppholdet i sommer. I dagens kamp må Jim Sørum Johansen og Lars Bredo Simensen Larsen stå over på grunn av kort. I deres sted kommer Fredrik Haave Andersen og Dima inn.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00