• Jan Raymond Mikkelsen, daglig leder i Brumunddal Fotball, forventer at klubben tjener et sekssifret beløp i løpet av helgen. FOTO: HENRIK HORNNÆSS

Fotballcup for de minste og lokaloppgjør i 2. divisjon, gjør at over 5000 mennesker forventes å være innenfor portene på Sveum i løpet av lørdag og søndag.

Det er gode nyheter for en klubb som på årsmøtet annonserte et stort underskudd.

- Vi regner med et veldig bra overskudd, sier daglig leder i Brumunddal Fotball, Jan Raymond Mikkelsen.

sunt kiosksalg gir kroner

Lørdag sparkes Eat Move Sleep-cup i gang, og over 135 lag i alderen 6-12 år er påmeldt til turneringen, som pågår til søndag. Det betyr rundt 450 kamper, og kanskje over 3000 mennesker totalt, inkludert frivillige, spillere, lagledere, foreldre og besteforeldre.

- Det er et sunt konsept. Det vil ikke bli solgt brus, men sunn is, smoothie, vann og selvsagt frukt, sier Mikkelsen, som håper på sol.

- Med fint vær går selvsagt kiosksalget bedre, sier han.

håper på knappen-effekt

Og etter at barna har forlatt arenaen, er det søndag kveld duket for et hett lokaloppgjør mellom Brumunddal og HamKam i 2. divisjon.

Mikkelsen erkjenner at det generelt virker som publikumsinteressen er lavere enn tidligere. Han håper at overgangssagaen rundt Kevin Knappen har fått frem følelsene i sindige hedmarkinger, selv om hovedpersonen selv ikke blir å finne på Sveum i treningsdress.

- Det blir spennende, med tanke på temperaturen i det siste. Det bør komme mange både fra Brumunddal og Hamar. Blir det 2000 på tribuna, er det bra, sier Mikkelsen, som ser frem til å sjekke saldoen på mandag.

- Det er vanskelig å anslå tall, men det er snakk om flere hundretusen kroner. Med full klaff kan vi kanskje nå 3-400.000 kroner. Det kommer godt med i klubbkassa, sier Mikkelsen.