Svaret må være at muligheten har vel aldri vært større for det enn akkurat nå.

I det hele tatt ser det veldig lyst ut for Brumunddal. De kjemper om 2.-plassen i avdelingen med Elverum, HamKam og Nardo.

Stillingen er slik i toppen før helgas kamper:

KIL 55

Elverum 37

Brumunddal 37

HamKam36

Nardo34

Ser vi framover mot neste sesong, ser det også lyst ut med Dala-øyne. De har signert mange av dagens spillere for videre spill. Kontinuitet er bra. 

Enda bedre er det at den viktigste brikken – Kevin Knappen – er med videre.

Knappen gjorde fantastiske resultater med Elverum over tid, og det han er i ferd med å få til med Dala denne høstsesongen, er et varsku om hva vi kan ha i vente. Gjør Knappen en tilsvarende god jobb neste sesong, og til og med rykker opp med Dala, må han bli aktuell for større klubber i de to øverste divisjonene.

Ikke god nok for HamKam

Knappens navn ble også nevnt på Briskeby før årets sesong, men jeg er ganske sikker på at fordi han ikke hadde et stort nok navn, så var han ikke veldig aktuell der.

I stedet fikk Kent Bergersen sjansen, og Bergersen har ikke gjort bort seg. Det er laget til HamKam som først og fremst ikke holder mål sammenlignet med forventningene til klubben. Jeg vil si at Bergersen har levert sånn midt på treet – som resten av klubben.

Utfordringen til HamKam framover, er at midt på treet ikke lenger er godt nok.

HamKam må slutte å snakke om at vi bare skal være glade for at de har en klubb fordi de nesten gikk konkurs i fjor. Det er veldig defensivt. Nå må de fram i skoene og signalisere tydeligere hva vi kan vente. Lederne må rett og slett bli enda tydeligere og på den måten skape mer entusiasme rundt klubben.

Raufoss gjør det bra

Bare i 2. divisjon avdeling 4 er det tre lag foran HamKam fra Indre Østland. I tillegg er Raufoss nærmest klar for opprykk i avdeling 2. HamKam er altså nummer fem i IØFK akkurat nå. Det er fakta som svir for folk i Hamar.

Hva så med talentutviklingen? Jo, den er ok på Briskeby. De har flere spennende spillere og de har fått etablert Wang som gir et enda bedre tilbud, men Raufoss har et lag som ligger på 5. plass i interkretsserien for junior. De er altså bedre enn HamKam – som trolig rykker opp til interkrets neste sesong.

Samtidig sier Dalas Franck Semou at det er uaktuelt å gå til HamKam. Det sier noe om klubbens attraktivitet.

Vi kan derfor slå fast at i vårt område er ikke HamKam best verken på resultat, attraktivitet, spillerutvikling eller på ambisjoner. Det eneste de er best på, er tradisjoner.

Det er å håpe at det smerter så mye at klubbens nøkkelfolk tråkker til over hele linja.

Hvis ikke kommer HamKam virkelig til å bli akterutseilt.

Jeg står fortsatt på HamKam har det største potensialet i hele Innlandet.

Men hva hjelper det når de ikke tar det ut noe sted?

Da åpner det faktisk for at Brumunddal kan rykke opp til 1. divisjon før HamKam.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.