Brumunddal gjestet Molde 2 til en svært viktig kamp - for begge lag som kjemper for å unngå nedrykk.

Etter et svært rolig åpningskvarter på Aker stadion var det Brumunddal som tok kontroll over kampen. Anført av en frisk Jim Sørum Johansen var Dala nære scoring etter 18 minutter. Johansen dro seg inn fra venstre og fikk avsluttet, men den tidligere landslagskeeperen Espen Bugge Pettersen fikk med nød og neppe en hånd på ballen helt inne ved stanga i lengste hjørne. Brumunddal fortsatte å presse Molde-reservene og midtveis i omgangen var det var bare så vidt at ikke Aleksander Melgalvis fikk spilt Johansen gjennom alene med keeper. Kun en lang Molde-tå hindret Dala-sjansen.

Dessverre for Brumunddal måtte Christoffer Heier Solbakken forlate banen med en skade etter 34 minutter, omfanget av skaden er ennå usikker.

Molde-scoring mot spillets gang

Selv om det var gjestene fra Brumunddal som presset var det Molde som fikk uttelling. Litt mot spillets gang kontret hjemmelaget, og et hardt skudd fra siden tvang Christan Bjerke i Dala-buret til å gi en retur som tidligere Manchester United-spiller John Cofie satte i nettaket etter 42 minutter.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0, til tross for Dalas spillemessige overtak.

Smalt i tverrliggeren

De første fem minuttene av 2. omgang var nærmest identiske med åpningen av den første omgangen. Men det tok ikke lang tid før vertene var frampå. Etter 50 minutter dundret et skudd i tverrliggeren bak Christian Bjerke, men Brumunddal slapp med skrekken.

Så tok det lang tid før noen av lagene maktet å skape noen målsjanser. Ikke før det var spilt 81 minutter skjedde det noe nevneverdig i Molde. Det 17 år gamle stortalentet, Sander Svendsen sendte hjemmelaget opp i 2-0, og kampen virket å være punktert. Men Brumunddals største talent, Jonatan Helmersen ville ikke være noe dårligere. Han brakte spenning i kampen med sin redusering, men dessverre for Brumunddal holdt det ikke. Molde 2 vant kampen 2-1.

Brumunddal-trener Stein-Rune Solbakken oppsummerte kampen slik:

- Vi skulle avgjort kampen etter 20 minutter, da hadde vi flere store sjanser som vi burde satt. Etter det blir vi straffet hardt mot et godt lag, og klarer ikke helt å komme tilbake, sier Solbakken.

Brumunddal stilte med følgende lag (4-3-3): Christian A. Bjerke - Fredrik H. Andersen, Rune Pettersen, Øystein Kvello, Jesper S. Johansen - Aleksander Melgalvis, Christoffer H. Solbakken, Jim S. Johansen - Jonatan Helmersen, Pablo R. Aracil, Vegard Ruud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00