Under årsmøtet i Brumunddal fotball mandag blir regnskapet for 2015 fremlagt. 

nettsidene til klubben er dokumentene vedlagt, og i disse dokumentene fremgår det at Brumunddal sliter med en enorm gjeld.

I dokumentene skrives det at klubben er ei en meget krevende økonomisk situasjon.

"Årsregnskapet ble gjort opp med et underskudd på kr 1.091.096 kroner. Dette skyldes i all hovedsak lavere inntekter enn budsjettert i 2015".

For et par uker siden ble det også kjent at klubben ikke har betalt baneleie på lang tid til Brumunddal allianseidrettslag. 

Ved nyttår var denne gjelden på 850.000 kroner. I årsmøtepapirene står det at man har inngått en avtale om å nedbetale denne gjelden over de neste ti årene. 

Den største utgiftsposten i klubben er knyttet opp mot senior herrer. 

Her ble det brukt 4,3 millioner kroner, mens man kun tjente inn nærmere 3,9 millioner av disse.

Dermed gikk klubbens A-lag med et underskudd på rundt 400.000 kroner, mens også damelaget og yngres avdeling gikk i minus i 2015.

Som følge av det store underskuddet i fjor, sto klubben med en negativ egenkapital på om lag 940.000 kroner. 

For å kunne betjene noe av gjelden tok klubben i desember opp et likviditetslån, står det også skrevet i årsmøtedokumentene. 

"En slik situasjon er ikke bærbar for klubben. Det er brukt store ressurser både fra administrasjon, regnskapsfører og styre for å etablere rutiner for bedre kostnadskontroll og for å unngå at dette gjentar seg."

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.