5-5 i Kongsvingerhallen mellom fjorårets Adeccolag Kongsvinger og nyopprykkete Brumunddal. Lørdag var det fotballmoro i sørfylket og en målfest vi neppe vil se når serien starter.
Målscorere for Brumunddal var kaptein Rune Pettersen, Aleksander Melgalvis, Simen Haugen og Jonatan Helmersen (sistnevnte scoret to mål.
Hos Kongsvinger var det en spiller som bemerket seg, Magnus Solum som scoret fire mål.

Suverent spisspar

Brumunddal fant et nytt spisspar i Jonatan Helmersen og Simen Haugen. Haugen kommer Storhamar og de to spilte utrolig bra sammen og nærmest filleristet forsvaret til Kongsvinger.
For tre måneder siden var dagens motstandere to lag som spilte i tredje divisjon og Adeccoligaen. Slik så det ikke ut i dag. Brumunddal viste klasse i angrep, til tross for at laget slapp inn fem mål. Et nytt forsvar, gode prestasjoner av KILs Solum til tross, to til tre av målene som Brumunddal slapp inn, kunne ha vært avverget. Også en keepertabbe fra brumunddølene kunne ha vært avverget.
Best på Brumunddals lag var spissduoen Helmersen Haugen med en meget god Aleksander Melgalvis på midtbanen. Han spilte spiss i første omgang, men ble flyttet ned til sin vante rolle og herjet til tider med gamle lagkameraterm i andre omgang.
Kongsvinger var bedre enn Brumunddal i første omgang og ledet fortjent 3-2 ved pause. I andre omgang gjorde Dala-trener Erik Wettermark om på formasjonen og dyttet Melgalvis ned mot midten og inn med Simen Haugen. Det åpnet alt. Brumunddal fant plutselig luker og spilte nervøst noe de ikke gjorde i første omgang.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00