Brumunddal - Harstad 4-2 Da Dala holdt på å rote det til på hjemmebane igjen, ordnet brødrene Aleksander og Øyvind Melgalvis opp med hvert sitt mål. Begge takker kameratene og fansen for hjelpen.
BRUMUNDDAL: Dala ledet 2-0, slapp ikke til en eneste målsjanse og hadde full kontroll mot Harstad.
Så rotet de det til for seg ved å gi bort to mål, først ved Magnus Nysveen, så ved et balltap av Aleksander Melgalvis.
Men denne gangen nektet de å gi fra seg tre hjemmepoeng, og da Jim Sørum Johansen fikk straffe for noe han selv innrømmer at var feil, tok lillebror Melgalvis ansvar.
Vuvuzela også på Sveum
Ballen satt kontant i nettet, og feiringen tok han sammen med Dala-fansen som kaller seg Brumunddal City Firm.
- Det var utrolig moro. Jeg måtte jo takke fansen for hjelpen, smiler Aleksander om kameratgjengen, som startet så smått i fjor, men som nå er oppe og går skikkelig.
- Nesten alle har spilt i Dala, og de fleste er kamerater av oss spillerne. I dag var de vel 40 stykker, sier Aleksander Melgalvis.
To minutter etter at han sendte hjemmelaget i føringen igjen, var storebror Øyvind på plass og spikret sesongens første trepoenger på hjemmebane.
Også han spurtet over halve banen for å feire sammen med tilhengerne.
- Jeg måtte finte ut noen lagkamerater først, men det er klart jeg måtte feire med dem. De har virkelig fått sving på sakene, og det er veldig artig for oss spillerne. En av gutta har vært i Sør-Afrika og fått med seg en vuvuzela hjem. Så lenge det ikke er 60.000 av dem, går det greit, gliser Øyvind.
Har samlet Ringsaker-fotballen
Ekstra spesielt er det at gjengen består av Nybergsund-spiller Christoffer Heier Solbakken, Moelven-spillere, Ringsaker-spillere og andre Dala-spillere.
Av de mest aktive lørdag, ikledd drakt og med megafon, var Dala-backen Raymond Lundquist.
- Jeg hadde vel ikke stått der om jeg ikke var skadd, men det er en veldig god erstatning for ikke å spille sjøl.
Lundquist forteller at det startet på slutten av fjorårssesongen, mens laget lå godt an til opprykk.
- Så tok det seg opp i kvalikkampene, og etter det har det gått veldig fort. Nå er vi vel 40 organiserte medlemmer, og møtes på forhånd for å øve inn godkjente sanger. Det er nok ikke helt vanlig at spillere står og heier på eget lag, men det er utrolig morsomt.
- For to år siden kunne nok ikke Ringsaker- og Moelven-spillere samlet seg rundt Dala, men det er kommet opp en ny generasjon, og de fleste har en bakgrunn i Dala. Jeg synes det er flott at Ringsaker-fotballen kan samles, sier Lundquist.
Flere ganger kom hans egen sang, om «Super-Raymond Lundquist».
- He he, jeg dro ikke i gang selv, jeg bare fulgte opp litt med megafonen.
Supportersangene inneholder masse humor, rettet mot eget lag, motstanderen og dommerne.
- Vi prøver å være originale. Vi har tatt noe fra andre, men det meste har vi kommet på selv. Jeg tror spillerne synes det er inspirerende, sier Lundquist, Dala-spiller og Dala-supporter.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.