KRISTIANSUND: Ifølge trener Erik Wettermark har Lars Bredo Simensen aldri vært på dette nivået så tidlig i sesongen. Dala-treneren mener det skyldes en mer profesjonell hverdag med alt det innebærer av kosthold, trening, en sunnere og slankere kropp og ikke minst det fotballmessige som ligger latent hos den allsidige backen.
- Jeg tipper han er fire-fem kilo lettere nå enn i fjor. Og det er ikke mange som har et bedre steg enn Bredo. Dessuten er han den mest tobeint-spilleren jeg kan komme på i distriktet vårt. Han har det som skal til for å være god på begge backene, skryter Wettermark.
Og bare for å fullføre matchvinnerscoringen helt i begynnelsen av kampen: Dala lurte nok Kristiansund litt med at det var Magnus Nysveen som tok innkastet, men han kastet nesten like langt som Eirik Olssen. I kaoset havnet plutselig ballen ute hos umarkerte Bredo.
Som fant fram høyreslegga.
Som er hakket hvassere enn venstre.
Og knallet til.

Gode innlegg

Jubelscenene etterpå var av like høy klasse der Bredo la armene og ut som vinger og fløy nesten helt hjem.
- Utrolig moro å vinne her når Kristiansund har sagt de skal rykke opp. Jeg synes vi jobbet bra og var gode som slo dem, sier Bredo til HA-sporten.
Best av alle var han selv.
Som venstre back var han høyt og lavt. Og han var alltid spillbar og villig til å gå framover. Innleggene med venstrefoten holdt høy klasse. Og skuddet med høyre var strålende.
- Jeg kan spille på begge backene. På venstre liker jeg å skjære inn og skyte med høyre, forklarer Bredo.

Hjalp ikke med Solskjær-hjelp

Kristiansund har snakket mye før denne sesongen. De skal rykke opp og har fått hjelp av Ole Gunnar Solskjær med spillere fra Molde.
Men det hjalp lite mot Dala.
Wettermark hadde gjort leksa si og laget lå så riktig som det går an uten ball. Det ble nesten ikke rom å utfordre for hjemmelaget.
- Den dårligste kampen vi har spilt på fire år, mumlet Kristiansund-trener Geir Midtsian på typisk trenerfurtemåte etter et tap.
Ser han kampen en gang til, vil han oppdage at det var Dala som gjorde laget hans dårlig.
Brumunddal hadde også flest sjanser. Fem mot tre etter HA-sportens regning, men hjemmelaget var nær utligning sju minutter før full tid. Skuddet fra kort hold ble imidlertid glimrende blokkert av Dala-keeper Christian Aarbogh Bjerke.
Og selv om Dala var litt presset i begynnelsen av andre omgang, hadde de overraskende god kontroll mot et lag som har så høye ambisjoner.
- Dette var i hvert fall en god start for oss, smiler kampens store spiller Lars Bredo Simensen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.