Lederen av valgkomiteen i Brumunddal fotball, Odd Einar Sofienlund, bekrefter at Sigbjørn Johnsen er innstilt som ny leder av en enstemmig valgkomité.

- Han var den første vi spurte og den eneste vi innstilte, sier Odd Einar Sofienlund.Derfor skulle det ligge godt til rette for at Norges forrige finansminister våkner opp med et nytt tillitsverv 25. januar. Verken Johnsen eller Sofienlund vil ta noen for gitt, for som Johnsen sier: - Jeg har bare stilt meg til disposisjon. Og Sofienlund: - Sigbjørn Johnsen skal velges først.

Solid CV

Men når Sofienlund går tettere inn på Johnsens kandidattur, avslører han stor tro på at ex-finansministeren blir valgt.

- Hvis vi ser på hva Brumunddal Fotball er blitt til i løpet av de senere årene, ser vi at klubben er blitt såpass stor at den kan være krevende å lede. Det sier seg selv at ikke hvem som helst kan plasseres i en lederjobb for så mange mennesker. Når vi ser på CV-en til Sigbjørn Johnsen, føler imidlertid både jeg og valgkomiteen at vi har funnet en leder med nødvendig pondus og respekt med evne til å bygge og strukturere organisasjonen videre, sier Sofienlund.

Den eneste innrømmelsen hovedpersonen selv vil komme med, er at han har sagt ja til å stille seg til rådighet.

- Jeg synes det er riktig å vise såpass entusiasme og engasjement når jeg har en sønn som har vært med i dette miljøet i en årrekke. Jeg har alltid vært interessert i det som rører seg i og rundt Brumunddal Fotball. Nå er valget tatt for min del, sier Johnsen, som med jevne mellomrom også er observert på Briskeby med HamKam-skjerf rundt halsen.

Fulgt HamKam tett

- Jeg brenner for fotballen og har fulgt HamKam tett i mange år. Når det gjelder det som rører seg innen den lokale fotballen, er det viktig å se ting i sammenheng, sier Johnsen, fullt i gang med å levere en programerklæring som ny leder av Dala-fotballen, før han tar seg i det og ikke vil utdype ytterligere hva han mener.

Det som synes klart, og som Johnsen selv bekrefter, er at han er mer enn normalt interessert i fotball. Dette gjelder selvsagt også engelsk fotball, der han tråkket feil en gang på tidlig 1960-tall og valgte Tottenham som favorittlag.

Johnsen benekter på det sterkeste at det har vært noe feilskjær:

- Jeg har hatt et livslangt forhold til Tottenham, helt fra 1961/1962, sier Sigbjørn Johnsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.