Florø raste etter 0–1 på Sveum og varslet protest.

Dette uttalte Florøs trener, Terje Rognsø etter kampen til HATV:

«Dommeren blåser etter ballen er på vei inn i feltet, alle spillerne stopper opp og en av spillerne våre tar ned ballen med hendene for å hive den ut igjen for å ta frisparket på nytt.»

HA-sporten har vist bildet til trener Terje Rognsø, som kommenterer det slik:

– Det viser i alle fall at min spiller ikke har noen grunn til å ta ballen med hendene om ikke dommeren har blåst. Han kan jo bare heade ballen ut, sier Rognsø.

Ingen Dala-støtte

– Forventer du at Brumunddal har forståelse for en protest?

– De ser og hører det samme som oss, slår Rognsø fast.

I Dala-leieren oppfattes imidlertid saken annerledes.

– Vi mener ballen er i spill og at bildet viser at ingen av spillerne verken stanser, eller på annen måte viser at ikke spillet er i gang, sier daglig leder Thor Iversen.

Iversen kan videre fortelle at klubben ikke ser noen grunn til at protesten skal tas til følge.

– Det vil bli veldig mange omkamper om slike protester skal tas til følge, mener Iversen.

Fair play i praksis

– For meg er dette enkelt. Vi er gode til å snakke om fair play, men mindre gode i praksis, sier Florø-treneren, som til HATV utfordrer Dala på fair play i praksis.

– Vi i Dala forholder oss til retningslinjene til fair play og har god samvittighet, sier Thor Iversen som også merket seg at Florøs trener rett etter kampen uttalte at han hadde gitt beskjed om å ikke score på straffa om rollene hadde vært omvendt.

Liker det ikke

– Jeg har blitt utfordret på den uttalelsen i etterkant, smiler Florø-treneren, men mener det samme nå som rett etter kampen.

– Det er første gangen jeg som trener protesterer og misliker det, men mener det er en skandale at ikke frisparket må tas på nytt. En dommer med litt større spilleforståelse burde løst dette på en langt bedre måte, sier Terje Rognsø til HA-sporten.

Protesten skal behandles i doms- og sanksjonsutvalget.

Protestreglene

Slik er reglene:

§ 5–3. Grunnlag for protest: Protester kan kun fremmes på følgende grunnlag: ... c) grove feil ved dommerens forståelse av regelverket, men ikke feil i dommerens skjønnsutøvelse,

§ 5–12. Avgjørelsen av protester på grunnlag av dommerfeil: Finner avgjørelsesmyndigheten at det er begått slike feil av dommeren som nevnt i § 5–3 (1) bokstav c skal kampen spilles på nytt dersom avgjørelsesmyndigheten finner det overveiende sannsynlig at feilen har påvirket kamputfallet. I øvrige tilfeller skal protesten forkastes og kampresultatet opprettholdes.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00