Mo - Brumunddal 2-3 Aleksander Melgalvis har tatt tak i ting som kosthold og søvn. Bedre forberedelser skal sørge for at prestasjonene holdes jevnt høye.
HAMAR: I går gjorde han det igjen. Toppscoreren til Dala,som også har to fulltreffere i cupen, satte inn sitt fjerde seriemål på ni kamper, og utlignet Mos ledelse.
- Herlig. Med to defensive midtbanespillere er det lagt opp til at jeg skal bidra offensivt. Jeg fikk mye plass i mellomrommet, og mange ballinvolveringer. På målet flikket Jim (Sørum Johansen) til meg, og jeg skjøt fra 17-18 meter. Keeper burde kanskje tatt den, men jeg klager ikke, smiler lillebror Melgalvis, som derfor kalles Mini-Melga.
Svingning i prestasjonene
Han er lenge blitt ansett som et talent, 20-åringen. Men prestasjonene har svingt for mye, også innad i kampene. Derfor har han tatt tak i forberedelsene for å bli jevnere.
- Det handler om kosthold og søvn. Om å få i meg nok mat og vann, og å legge meg tidligere. På bortekamper som denne, er det enklere. Da er hele laget samlet og det er et opplegg for det. Hjemme har jeg hatt en tendens til å sitte for lenge oppe, sove for lenge utover dagen og ikke være flink nok med kostholdet, sier Melgalvis, som sier at han ikke har vært useriøs, men at han har hatt litt å gå på.
- Det er ikke sånn at jeg har vært på fylla dagen før kamp, humrer gutten med den gode skuddfoten.
Solbakken inspirerer
En av grunnene til at han har tatt tak, er ambisjonene. Kameraten Christoffer Heier Solbakken har tatt steget opp i Adeccoligaen, og gjør det bra for Nybergsund.
- Jeg er med Christoffer flere ganger i uka. Det er klart at det han har fått til er en inspirasjon. Jeg har høye ambisjoner jeg også. Det er ikke noe jeg går og tenker på. Men skal jeg komme meg høyere, må jeg gjøre noe for det selv også.
- Først skal jeg gjøre alt jeg kan for at Dala holder plassen. Det er jeg rimelig sikker på at vi gjør, også, sier Melgalvis.
Situasjonen med tanke på det siste ser mye bedre ut nå. Bunnlaget Mo ble slått etter en stor snuoperasjon i går.
Hjemmelaget tok ledelsen 2-0, men Dala-gutta nektet å gi seg.
- Vi rota oss under 0-2, og var litt for forsiktige i duellene. De fikk en etter min mening hårreisende straffe i en jevn 1. omgang, og scoret igjen rett etter pause. Men vi kom tilbake like etterpå, og det ga sjøltillit, sier vikarierende sjef Erland Sandvik.
Ruud ble matchvinner
På forhånd snakket Dala om innsats og duellkraft. Likevel var det ikke helt bra i de første 45 minuttene.
- Vi fikk rettet på det i pausa. Med åtte-ti minutter igjen tok vi ledelsen 3-2, og man kan godt si at Vegard Ruud ble helten i så måte. Men det var først og fremst en lagseier, sier Sandvik, og legger til:
- Utrolig viktig for laget. Nå er vi ikke helt nede i sumpa lenger.
Sandvik trekker fram Magnus Nysveen som Dalas beste.
-Formen blir stadig bedre etter skadeoppholdet. Det var godt å få 90 minutter som midtstopper igjen. Men om jeg fortsetter når Eirik (Olssen) er tilbake i neste kamp, får Erik (Wettermark) bestemme, sier Magnus Nysveen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00