Lørenskog - Brumunddal 2-3 Lørdag fikk Andreas «Anna» Løseth Johansen sjansen på favorittplassen sin: som spiss. Han svarte med å score to mål og avgjøre kampen: Begge målene på hodet.
LØRENSKOG: - Det er ikke hver dag jeg scorer to mål på hodet, smiler matchvinneren.
Men fire av årets ni seriemål har han ekspedert med topplokket.
Lørdag ordnet han både 2-1 og 3-2 etter solide dødballsituasjoner fra Dala, og det var ingen tvil om hvem som var dagens Dala-gutt.
Inn for Holt
Vanligvis er det Marius Holt som ligger på topp i Brumunddals 4-3-3-formasjon, men med Marius ute, fikk «Anna» slippe til på favorittplassen sin.
- Det er blitt mest kant denne sesongen, men jeg spiller der som treneren ønsker at jeg skal spille, fastslår 22-åringen, og lar det ikke være tvil om noe annet.
Men hvis han skulle få velge, så er den ene spissplassen i en 4-4-2-formasjon favoritten hans.
Ser muligheten
- Jeg trives også veldig godt i rollen jeg hadde i dag. Da skal den ene kanten trekke inn mot midten, og i tillegg har vi Aleksander Melgalvis i mellomrommet rett bak meg.
- Svarte bare yes!
Da Marius Holt ikke kunne spille, var «Anna» et klart spissvalg for Dala-trener Erik Wettermark.
- Onsdag ga jeg beskjed om at han sannsynligvis kom til å spille spiss, og da svarte han: «Yes! Da pleier jeg å score.»
- Og han er jo absolutt målfarlig, fastslår Wettermark.
Innenfor 16-meteren
Når «Anna» ser tilbake på årets ni seriemål, har samtlige kommet på avslutninger innenfor 16-meteren.
- Jeg ser mulighetene og er eksplosiv innenfor 16-meteren. Jeg dukker ofte opp der ballen kommer, sier «Anna» som sammen med Aleksander Melgalvis (gjorde 1-0 lørdag) er toppscorer for Dala.
Sterkt bortelag
Årets Dala-lag er utrolig sterkt på bortebane. Det er bare HamKam som kan måle seg med brumunddølene, og åtte seiere, en uavgjort og to tap, er utrolig sterkt. Hjemme har det ikke gått like bra: To seiere, tre uavgjort og fem tap.
Det siste bortetapet kom mot Lillehammer 30. mai.
- Hva er det som gjør dere til et så godt bortelag?
- Jeg vet da fader, jeg, sier «Anna». - Muligens fordi vi er outsidere borte. Det sitter nok mest i hodet, for vi greide jo å slå HamKam hjemme også, smiler Dala-spissen og er ikke i tvil om at to seiere over HamKam er årets høydepunkt.
Han scoret for øvrig ett mål i det første møtet med storebror, og to i det andre.
Og to seirer over HamKam i samme sesong, henger som «Anna» sier, høyt oppe i Brumunddals Hall og Fame.
Sikret plassen
Nå går det også mot en ny sesong for Dala i 2. divisjon.
- Ja, jeg er ganske sikker på at plassen er sikret nå. Vi har prestert over all forventning og gjort en j... bra sesong.
Akkurat det er også Dala-trener Wettermark enig i, og han vurderte tidlig i sesongen lørdagens kamp som en av de aller vanskeligste bortekampene.
Så har da også Lørenskog bare tapt for HamKam på Rolvsrud.
- Tilfeldig
Han kan ikke peke på noen spesiell årsak til at Brumunddal har vært så sterke borte:
- Jeg tror det er mer tilfeldig. Spillerne er trygge og rolige på det de skal gjøre, og så har vi også vært veldig flinke til å avgjøre helt på tampen av mange kamper. Det tyder på at vi er godt trent, fastslår Dala-treneren.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00