HAMAR: Ifølge en forskningsrapport kan man med utgangspunkt i grunnleggende fysikk, si at et enkelt prosjektil ferdes lengst gjennom lufta når det sendes av gårde i 45 graders vinkel.
Men i praksis blir det annerledes for innkastspesialistene Kroppens muskler i armer og rygg gjør at spillerne får bedre resultat med en lavere vinkel. Den optimale utgangsvinkelen for kastet ligger ifølge forsker Nick Linthornes beregninger på 30 grader.
Meldingen til innkastspesialistene i VM er altså klar: Å kaste ballen i en høy og vakker bue er ikke noe sjakktrekk hvis målet er å kaste lengst mulig.
En flatere ballbane vil derimot gjøre susen. Hvis du i tillegg har nok muskelstyrke.
Linthorne har jobbet seg fram til sine konklusjoner sammen med studenten David Everett. De studerte både videoer av spillere, og benyttet dataverktøy som måler ballens hastighet og utgangsvinkler.
- Vinkelen vil selvsagt kunne variere noe siden spillere har ulik styrke, men for flesteparten vil beste vinkel være mellom 25 og 30 grader, sier han.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.