– Jeg stormet banen med gåsehud og var helt rørt. Slik beskriver Erik Wettermark sitt største øyeblikk som fotballtrener.
HAMAR: Det var et øyeblikk ingen helt kunne sette ord på. Verken Brumunddal-spillere eller HamKam-spillere, etter at gjestene fra nabokommunen hadde gjort storebror forferdelig liten på Briskeby.
Men Erik Wettermarks høyrearm og fart på joggeskoene fortalte det meste da han ellevill stormet mot godt over 1.500 brumunddøler på tribunen.
– Det er mitt største øyeblikk som fotballtrener. Jeg har selvfølgelig kvalikkampene mot Flisa og Strømmen, som også var store triumfer, men her og nå er dette veldig stort, sier Wettermark til HA-sporten.
– Jeg måtte løpe bort og takke publikum for dette. Jeg synes vi vant tribunekampen. Det står veldig mange med skjerf det står blø for Dala på, og det gjorde de virkelig i dag. Det var stort å se. Det blir litt som med Obama: Vi kan, men HamKam må, sa jeg til spillerne før kampen, sier Wettermark.
Nøytralisere Olsen
På høyttaleranlegget før kampstart tippet Wettermark resultatet: 1–2 til Dala.
Det var neppe planlagt og det blir feil å gi ham synske evner. Men taktiske evner er Dala-treneren virkelig besatt med.
Dette var Wettermarks plan:
Å møte en Thomas Lehne Olsen i storform er en utfordring for alle lag på nivået:
– Vi var helt bevisste på å ta ut ham med Vemund (Brekke Skard) og Piotr (Gdak) litt som vikar. Vi ga Lehne Olsen lite plass med den løsningen, sier Wettermark.
Ekstremferdigheter
Innkastene til stopper Eirik Olssen er kanskje Dalas fremste våpen. På første forsøk kom 0-1-målet, etter en svak inngripen av Ivar Rønningen og en enkel stuss fra Aleksander Melgalvis.
– Med de innkastene vet vi at vi kommer til å skape mye. Det er viktig å bruke sånne ekstremferdigheter, påpeker treneren.
Og så sist, men ikke minst, Andreas Løseth Johansen.
Superinnbytteren
– Det var egentlig lenge planen å starte med «Anna», på grunn av at Marius (Holt) var usikker. Men jeg valgte å heller ha han som innbytter. Jeg sa til «Anna» før han kom utpå at han kom til å få to-tre sjanser og score på en. Vi visste at det var mye rom, og det kan han utnytte veldig bra med sin hurtighet. Han er alltid aktuell for å starte, men kamper er forskjellige, og i denne var det perfekt å la han komme inn, mener Wettermark.
Løseth Johansen selv trives som superinnbytter.
– En drøm
– Jeg synes det var helt riktig å bruke Øyvind og Jim fra start i dag. De bedre toveisspillere enn meg og har mer defensive kvaliteter, sier Johansen, som scoret 0-2-målet som ble avgjørende, og som også sikret tre poeng mot Tromsø 2 forrige runde.
– Dette er noe jeg har drømt om hele livet, og kunne storme mot fansen etter å ha scoret et viktig mål. Jeg må nesten klype meg litt i armen når jeg står på Briskeby og har slått HamKam 2–1 med Dala, forteller matchvinneren.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00