HAMAR: - Jeg er fornøyd med at vi får Lillestrøm, selv om det kanskje blir litt verre å komme til 3. runde, humrer Brumunddal-trener Erik Wettermark.
- Vi diskuterte faktisk hvem vi ville få etter kampen mot Oslo City og Lillestrøm ble nevnt, men jeg våget ikke å håpe på dem. Å møte et eliteserielag betyr at vi ikke får det helt store presset på oss. Plussfaktorer er det også at det er store muligheter for at klubben får noen ekstra kroner inn i kassa. Det er ikke fy skam, det heller, sier Wettermark og advarer mot å rette all oppmerksomhet mot cupen.
Serien viktigst
- Det er serien som er viktigst for oss og den varer faktisk til langt utpå høsten.
At Brumunddal fort kan bli et av lagene i toppen av 2. divisjonstabellen om de slår KFUM på Ekebergsletta søndag, opptar Erik Wettermark i mindre grad.
- Vi snakket om oss selv som topplag foran Raufoss-kampen også. Alle vet hvordan det gikk.
Selv om Brumunddal har tatt store steg fra i fjor, velger Wettermark heller å betrakte laget sitt som et stabilt 2. divisjonslag. Og han tror fortsatt at laget hans vil være ujevne i årets serie. Wettermark holder fortsatt HamKam, Raufoss, Lørenskog og KFUM som seriefavoritter.
Serien har ikke satt seg
- Jeg tror likevel det er tidlig å snakke om seriefavoritter ennå. Serien har på langt nær satt seg. Resultatene har variert mye og vil fortsette å variere. Det viste ikke minst KFUMs 1-3-tap for Tromsø, et lag vi slo 1-0 i ishavsbyen.
Rent matematisk skulle det derfor ligge an til en klar Dala-seier i Oslo, men Erik Wettermark er fullt klar over at fotball ikke er matematikk. Det viste cupkampen mot Oslo City på Sveum. Der ledet Dala 5-1 og gikk av banen med 5-2 til slutt.
Årsbeste og -verste
Og selv om den kampen bød på årsbeste (1. omgangen) og årsverste, ga kampen mot Oslo City Wettermark flere ting å tenke på.
- Vi møter mye av den samme typen spillestilen i Oslo mot KFUM som Oslo City sto for. KFUM er eksponent for småspill og er gode på små flater. Men jeg ønsker ikke å legge for stor vekt på motstanderen. For Brumunddal er det først og fremst oss selv som er viktig.
OvergangerHolt fortsatt ute
Dalas fremste angrepsvåpen, Marius Holt, spiller ikke kampen mot KFUM. Han sliter fortsatt med ryggen. Ellers stiller sannsynligvis Brumunddal med den samme lagoppstillingen mot KFUM som mot Oslo City. Det betyr at disse 11 entrer banen på Ekebergsletta: Daniel Bakken, Lars Bredo Simensen, Rune Pettersen, Eirik Olssen. Kjetil Gerhardsen, Piotr Gdak, Vemund Brekke Skard, Aleksander Melgalvis, Andreas Løseth Johansen, Jim Sørum Johansen og Øyvind Melgalvis.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00