I sommervarmen på Sveum imponerte spanske Rodriguez Aracil Brumunddals assistenttrener, Erik Wettermark.

Så noe de har manglet

- Han virker som en meget bra spiller. Man kunne se at han har noe vi har manglet denne sesongen, sier Wettermark.

Den høyreiste spissen skulle ifølge Dalas referanser være god i boksen, en skikkelig tilrettelegger og målscorer. Det kunne Wettermark skrive under på, etter å ha sett Rodriguez Aracil i aksjon på sin første treningsøkt.

- Han var god på det meste i dag. Pasninger, mottak, hodespill, avslutninger og posisjonsspill.

Internasjonalt snitt

Wettermark ledet onsdagens trening og la opp til øvelser hvor han fikk se spissen ofte i situasjoner i og rundt sekstenmeteren.

- Det var viktig å få se hva slags spiller det var, og teste ham ut ordentlig, sier Wettermark. I tillegg til spanjolens gode tekniske ferdigheter var assistenten også imponert over hans smartness og relasjonelle ferdigheter.

- Det var veldig få feil i spillet hans. Det er en spiss som er vant til å legge til rette for sine medspillere, og valgene han tok var det litt internasjonalt snitt over, forteller en entusiastisk Wettermark.

Passer godt inn med de unge

Brumunddal har denne sesongen kun scoret 12 mål, og står med et snitt på 1,25 nettkjenninger per kamp. Mye av ansvaret har ligget på unge angripere som Jonatan Helmersen og Gaute Granmo så langt. Wettermark tror Rodriguez Aracil kan ta vekk noe av presset fra ungguttenes skuldre.

- Han er en spiller som passer inn i alle lag. Men han vil passe ekstra godt i spann med våre unge spisser. For da kan de slappe litt mer av og ikke bare tenke press og konsekvenser.

Hvis Dala eventuelt skulle signerer spanjolen, vil det muligens bety at Aleksander Melgalvis blir flyttet ned på sin noe mer vante midtbaneposisjon.

- Aleksander er en type som vil ned i mellomrommet som spiss. Da kan det hende at bakromsspisser som Granmo, Helmersen og Haugen vil være en bedre match, sier Wettermark som ikke vil si om Dala vil tilby Rodriguez Aracil kontrakt.

- Vi må se han på trening i kveld, så få vi se, sier Wettermark.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00