I sommervarmen på Sveum imponerte spanske Rodriguez Aracil Brumunddals assistenttrener, Erik Wettermark.

Så noe de har manglet

- Han virker som en meget bra spiller. Man kunne se at han har noe vi har manglet denne sesongen, sier Wettermark.

Den høyreiste spissen skulle ifølge Dalas referanser være god i boksen, en skikkelig tilrettelegger og målscorer. Det kunne Wettermark skrive under på, etter å ha sett Rodriguez Aracil i aksjon på sin første treningsøkt.

- Han var god på det meste i dag. Pasninger, mottak, hodespill, avslutninger og posisjonsspill.

Internasjonalt snitt

Wettermark ledet onsdagens trening og la opp til øvelser hvor han fikk se spissen ofte i situasjoner i og rundt sekstenmeteren.

- Det var viktig å få se hva slags spiller det var, og teste ham ut ordentlig, sier Wettermark. I tillegg til spanjolens gode tekniske ferdigheter var assistenten også imponert over hans smartness og relasjonelle ferdigheter.

- Det var veldig få feil i spillet hans. Det er en spiss som er vant til å legge til rette for sine medspillere, og valgene han tok var det litt internasjonalt snitt over, forteller en entusiastisk Wettermark.

Passer godt inn med de unge

Brumunddal har denne sesongen kun scoret 12 mål, og står med et snitt på 1,25 nettkjenninger per kamp. Mye av ansvaret har ligget på unge angripere som Jonatan Helmersen og Gaute Granmo så langt. Wettermark tror Rodriguez Aracil kan ta vekk noe av presset fra ungguttenes skuldre.

- Han er en spiller som passer inn i alle lag. Men han vil passe ekstra godt i spann med våre unge spisser. For da kan de slappe litt mer av og ikke bare tenke press og konsekvenser.

Hvis Dala eventuelt skulle signerer spanjolen, vil det muligens bety at Aleksander Melgalvis blir flyttet ned på sin noe mer vante midtbaneposisjon.

- Aleksander er en type som vil ned i mellomrommet som spiss. Da kan det hende at bakromsspisser som Granmo, Helmersen og Haugen vil være en bedre match, sier Wettermark som ikke vil si om Dala vil tilby Rodriguez Aracil kontrakt.

- Vi må se han på trening i kveld, så få vi se, sier Wettermark.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.