– Jeg tror vi må ha tre seiere til, og det er i alle fall det vi rundt laget mener, sier Nysæter mens han kikker på programmet over de gjenværende kampene.

– Det kan hende vi må ha ti poeng, men da vil utfallet i de andre kampene også ha noe å si.

Brumunddal-treneren, som også er markedsansvarlig i klubben, er klar over at de har en tøff jobb foran seg, med kamper mot flere av lagene de kjemper med om å beholde plassen.

Må ha et flaggskip

Han mener det er utrolig viktig at de klarer å holde seg i 2. divisjon, slik at klubben fremdeles har et flaggskip.

– Yngres er kjempeviktig, men det som er viktig for meg, og som jeg prøver å få ut så godt jeg kan, er at det er viktig å ha noen å se opp til. At du har et nivå å se opp til, at du hele tiden har et steg på stigen, forklarer Nysæter.

Han frykter at flere av klubbens talenter i enda større grad vil søke mulighetene hos andre klubber, enda tidligere, dersom klubben mister plassen i 2. divisjon, og ikke klarer å klatre tilbake igjen med en gang.

– Derfor er denne høsten viktig for oss. Og spesielt nå, for klarer vi å holde plassen, så er det å regne som et opprykk for oss, sier Nysæter, som tror det er lettere å overleve i 2. divisjon i år, enn det vil være å rykke opp igjen fra 3. divisjon neste sesong.

Forsvinner i lavere alder

På spørsmål om han er redd for om klubben kommer til å miste talentene sine, enda tidligere, i årene som kommer, svarer han:

– Du kan gjerne være så uenig du vil eller ikke, men du kan ikke sammenligne med fem eller ti år siden. For i dag søker unge spillere seg tidligere vekk til gode treningsgrupper. Hvis du ikke har godt nok tilbud i egen klubb, såsøker de seg tidligere ut til andre klubber. Sett i lyset av det, er det utrolig viktig å beholde plassen, sier Nysæter, som ikke vil gå med på at dette er en slags «skjebnehøst» for elitesatsingen i klubben.

– Nei, det synes jeg ikke det er. Sportslig sett, hvis vi rykker ned, så er det fortsatt et bra nivå. Nå skjer ikke det, men rykker vi ned, så er det bare ett skritt ned, og så må vi ta sats for å komme opp igjen, sier Nysæter.

Vil ha lokal profil

De siste sesongene har klubben hatt et dalende tilskuersnitt på kampene sine.

Det ønsker Nysæter å rette på igjen, ved å bringe tilbake en mer lokal profil rundt A-laget i klubben.

– Utover den sesongen her har vi også brukt flere lokale spillere enn vi har gjort de siste par sesongene. Men det er klart at vi ønsker å ha en lokal profil. Det er klubben avhengig av å for å dra flest mulig folk på kampene våre.

Brumunddal møter Nybergsund førstekommende lørdag på Sveum, før de har igjen Strindheim, Byåsen og Tynset borte, og Nardo og Hønefoss på Sveum.

– Ikke se bort fra at dette ikke er avgjort før klokka 15 mot Hønefoss, 22. juli her på Sveum, sier Nysæter smilende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.