- Det er det verste som kan skje, hvert fall når vi er så med som vi er. Det er klart det er veldig bittert, sier Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter. 

Han snakker om 1-0-scoringen til Elverum. Scoringen til Hjelmeseth var det siste som skjedde i førsteomgang, og Nysæter hadde håpet Brumunddal kunne ta med seg uavgjort til pause. 

For selv om Elverum hadde ballen mest i førsteomgang hjemme mot Brumunddal, kom de ikke til mange store sjanser. Brumunddal lå kompakt, og klarte å avverge det meste serielederen Elverum hadde å komme med. Noen skudd som keeper Tor Torgersen hadde god kontroll på, og noen avslutninger over og utenfor var det Elverum hadde i førsteomgang. Helt til siste sekund av omgangen. 

Da fikk en feilvendt Robin Hjelmeseth vridd seg, og avsluttet i en bue over Torgersen. 

- Leksjon i fotball

Etter pause ble det langt tyngre for Brumunddal. Elverum ga seg ikke før det sto 5-0 på måltavla.

- Utover i kampen er det forskjell på lagene. Elverum er meget bra, og klart bedre enn oss, sier Nysæter.

Han skulle allikevel sett at laget hans ikke lot hjemmelaget score hele fem mål. 

- Jeg er litt lei meg og skuffet over at det blir så mange baklengs, sier han. 

Nysæter mener at det var et kommende 1.divisjonslag de møtte lørdag. 

- Vi var forberedt på at dette ville bli tøft, og vi fikk en leksjon i hvordan man spiller fotball i dag. Det er et kommende Obos-lag og du ser forskjellen på oss. Såpass forskjell burde det kanskje også være, sier han. 

Målene rant inn

Nysæter klarer allikevel å ta med seg noe positivt fra kampen.

- Vi må ta med oss førsteomgangen, der er det ting som er meget bra. Nå må vi riste av oss dette, så er vi klare mot Rosenborg 2 på torsdag, avslutter han.

Elverum gikk fryktløse til verks mot Brumunddal etter hvilen. Først setter Jonas Enkerud inn 2-0 på en retur etter 53 minutter. Samme man øker til 3-0 etter 61 minutter på et innlegg fra høyrekanten. Deretter er det Ole Andreas Enkerud som setter Elverums fjerde mål på et skudd fra inne i 16-meteren etter 71 minutter. Remi André Svindland fikk avslutte verket med en vakker scoring oppe i hjørnet fra utenfor 16-meteren fem minutter før full tid.

Elverum kunne også sette sitt sjette for dagen, etter at dommeren mente Jonatan Helmersen rev ned en Elverum-spiller inne i feltet rett før slutt. Straffesparket ble imidlertid reddet av Torgersen i Brumunddal-målet. 

- Klasseforskjell

Brumunddal-spiller Jonatan Helmersen mener de ikke var på sitt beste mot Elverum.

- Det er kjedelig. Det er litt sånn når vi spiller mot Elverum, som er det klar beste laget i serien, og vi ikke er på vårt maksnivå. Da blir det sånn. Det blir klasseforskjell i andreomgang. Det er bare å gratulere Elverum med opprykk, sier Helmersen.

Han tror lørdagens resultat er en blanding av at Elverum var veldig gode, og at Brumunddal ikke spilte opp mot sitt beste. 

- Per i dag er det forskjell på Elverum og alle andre lag i serien, sier Helmersen. 

Brumunddal stilte med følgende lag: Tor Torgersen - Torgeir Strand Osmo, Håkon Aalmen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen - Gulbetin Güven, Christoffer Heier Solbakken (Dardan Rexhaj fra 75), Stanley Ihugba (Mahad Abdi Abdillahi fra 61), Vegard Ruud (Sigurd Ertsås fra 65) - Jonatan Helmersen - Stian Nyhus.

Elverum stilte med følgende lag: Fredrik Tervaniemi - Rebin Gharid Sulaka, Håkon Rønes, Erlend Eggen Persgård, Ulrik Balstad - Peder Nersveen, Remi Andre Svindland, Farid Rahim (Mtaka Simba fra 66) - Jonas Enkerud (Adnan Cirak fra 70), Ole Andreas Nesset og Robin Hjelmeseth (Elmahdi Bellhcen fra 78).

Mål: 1-0, Robin Helmeseth (45), 2-0, Jonas Enkerud (53), 3-0 Enkerud (61), 4-0, Ole Andreas Nesset (71), 5-0 Remi André Svindland (85).  

Les også
SPORT Følg Elverum - Brumunddal her klokka 16.00.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00