HAMAR: Dala-treneren ønsker å understreke at nivået i Adeccoligaen er høyere, men han ser likevel på 2. divisjon som en bedre utviklingsarena for unge spillere.
- Vi i Norge har havnet litt i bakleksa. Det er mye fysisk og defensiv trening. Og fokus på motstanderne.
- Fotballen i Adeccoligaen er veldig kynisk, og det slås mye langt. Jeg savner å se noen plan med spillet til lagene, sier Wettermark, som vil understreke at han ikke har sett «for mye» adeccoligafotball.
Han poengterer at den beste arenaen vil være hos et Tippeligalag, som våger å satse ungt.

Cuppreg

I fjorårets Adeccoliga gikk to lag direkte opp, mens hele tre lag kapret en kvalifiseringsplass. Det pluss at fire skulle rykke ned.
- Det ble veldig mye cup og fokus på resultat. Når det blir sånn er jeg usikker på om Adeccoligaen er den riktige plassen for en 19-20-åring.
- I 2. divisjon er det flere lag som våger å satse ungt, og flere lag som ønsker å spille. I dag er det flere eksempler på spillere som hopper rett fra 2. divisjonsspill til spill i Tippeligaen.
Thomas Lehne Olsen herjet i fjor for HamKam i 2. divisjon. Så langt har ikke stortalentet kommet til sin rett på nivået over.
- Først og fremst er det bra for HamKam at han spiller der. Så spørs om det er riktig arena for han. Kanskje han skulle spilt på et nivå over, sier Wettermark.

Bjerke ute

I dag tar Brumunddal imot Aalesund 2 på Sveum. Det blir det andre toerlaget Dala møter på en uke.
- Andrelagene er veldig unge. Molde-laget vi møtte sist hadde flere unge lovende spillere. Å spille på et andrelag i 2. divisjon er meget bra.
Wettermark disponerer en svært liten tropp til oppgjøret på Sveum.
Skadene i Brumunddal vil ingen ende ta. I dag må Christian Aarbogh Bjerke stå over grunnet en forstuet finger.

Keeperdebutant

Verken Andreas Løseth Johansen, Magnus Nysveen eller Espen Minkstuen kunne bli med til Molde grunnet skolearbeidet. De tre er nå tilbake, mens fire spillere som spilte på Aker stadion er ikke tilgjengelig i morgen.
• Dima Yampulovsky brakk nesen i en duell med Jose Mota.
• Øyvind Melgalvis - vil ikke forhaste sin strekkskade. Venter til han er 100 prosent klar.
• Eirik Olssen - pådro seg strekk denne uken.
I tillegg er Jim Sørum Johansen langtidsskadd, og Jo Eivind Bergundhaugen også ute.
Det hele toppet seg med at Christian Aarbogh Bjerke forstuet en finger denne uken. Det betyr at Sturla Lierhagen får sin debut mellom stengene i 2. divisjon.
- Nå må vi ha nådd toppen, når det gjelder å ha lite folk tilgjengelig, sier Dala-trener Erik Wettermark.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.