HAMAR: For Erik Wettermark har det vært ei uke preget av gratulasjoner fra øst og vest etter sjokkseieren på Briskeby. Han håper det unge Dala-laget med gjennomsnittsalder på bare 21 år nå er klare for en ny tøff oppgave.
- Det er viktig å riste av seg gratulasjonene fra postmannen, mannen i gata, nabokona og bikkja på Sveum nå. Det laget vi møter i dag vurderer jeg akkurat nå som bedre enn det vi slo på Briskeby. Tidligere i vinter var HamKam hakket over Raufoss, men etter alt som har skjedd i det siste er det verre å møte Raufoss enn HamKam nå, sier Wettermark til HA-sporten.
Karantene på Gdak
Karantene på Piotr Gdak og en mulig skade på Marius Holt skaper noen bekymringer for Dala-treneren, men han har et håp om å få med Holt fra start på Sveum i dag.
- Han sliter med noe rusk på baksiden av låret som stammer fra ryggen, men gjennom behandlinger håper vi å få ham klar til kamp, sier Wettermark.
Men polakken Gdak må erstattes sentralt på midtbanen, og mest sannsynlig går Øyvind Melgalvis inn der ved siden av Vemund Brekke Skard, mens Aleksander Melgalvis tar den framskutte midtbanerollen.
Inn med Super-Anna
Det betyr at det åpner opp for superinnbytteren Andreas Løseth Johansen fra start på venstresiden i Dala-angrepet.
Anna som han kalles, eller gjerne Super-Anna etter sine superinnhopp mot både Tromsø 2 og HamKam, vil være en offensiv tilvekst hjemme på Sveum. Svakheten til Anna er det defensive, så hvis Raufoss styrer spillet kan det skape defensive problemer.
- Det er ikke ofte at fotballspillere har så gode uttalelser som Andreas Løseth Johansen hadde etter HamKam-kampen. Han forsto hvorfor han startet på benken i den kampen, men nå er han høyaktuell fra start, sier Wettermark.
Et topplag?
Skulle Dala slå Raufoss også, har laget festet seg til toppen i hvert fall noen uker til.
- Ja, men det blir steintøft i denne kampen. Og ikke noe lettere borte mot KFUM Oslo 16. mai, men først skal vi møte et Raufoss-lag som jeg vurderer som det beste i avdelingen nå sammen med KFUM, sier Wettermark.
Dala stiller trolig med dette laget mot Raufoss (4-2-3-1): Christian Aarbogh Bjerke - Lars Bredo Simensen, Rune Pettersen, Eirik Olssen, Kjetil Gerhardsen - Vemund Brekke Skard, Øyvind Melgalvis - Jim Sørum Johansen, Aleksander Melgalvis, Andreas Løseth Johansen - Marius Holt.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.