BRUMUNDDAL: Egentlig skulle Marius ha vært på reisefot til april, men turen ble to måneder kortere enn planlagt, og nå er han i gang med fotballen i Dala igjen. Mange erfaringer rikere.

Veldig lærerikt

- Det var en stor opplevelse og en veldig nyttig erfaring å ha med seg videre, forteller Marius.
- Jeg slet med bihulene på turen og måtte innom et sjukehus i Tanzania, og vi kan virkelig være glade for at vi har de sjukehusene vi har her i Norge. Jeg har ikke klaget en gang etter at jeg kom hjem.

Annet perspektiv

Marius ser ikke bort fra at han kommer til å reise ut igjen senere, for opplevelsene fra turen har gitt ham helt andre perspektiver på mangt og mye.
- Fotball er ikke lenger det viktigste som skjer. I fjor ble det helt svart hvis jeg ble vraket på laget. Nå tar jeg det mye lettere - selv om jeg gjerne skulle ha spilt 2. omgangen i dag også, sier Løten-gutten med et smil.

Sliter med ryggen

Marius Holt har vært et aktuelt fotballnavn på Hedmarken i såpass mange sesonger, at man skulle tro han er mer enn 22 år. Han var ønsket i både HamKam og Nybergsund som 17-åring, og valgte Sundet.
- Jeg hadde to fine sesonger der, og fikk være med på opprykket og cupeventyret.
I Sundet-tiden fikk han problemer med ryggen, og det sliter han fortsatt med.

Bære eller briste

- Jeg har en prolaps nederst i ryggen, og noen nerver ligger i klem, slik at det stråler nedover beina. Ryggen stoppet meg en del i fjor, men jeg tror også ryggen og kroppen har hatt godt av et avbrekk. Nå satser jeg igjen, så får det bære eller briste, sier Marius i erkjennelsen av at det er langt viktigere ting enn fotball i livet.
Men han synes det er morsomt å være tilbake i den kjempefine gjengen i Dala, og han er glad for at trenerteamet i Brumunddal har tro på ham.
Marius synes også over at Brumunddal har fått en god spiss i svensken Michell Haidari.
- Det er bra med konkurranse, men jeg håper også på å få spille sammen med Michell, sier Marius.

Trenger litt tid

22-åringen trenger fortsatt litt tid på å komme i form, men det var han som skapte de to største sjansene da han spilte i første omgang.
- Det er godt det er en måned til seriestart, sier han.
Brumunddal scoret kampens eneste mål etter pause, og ikke uventet var det Andreas Løseth Johansen som ble matchvinner i en absolutt godkjent kamp for Brumunddal.
Dala manglet flere av sine antatt beste spillere, men samtidig fikk de vist at det er god bredde i stallen. Laget hadde fin struktur og god balanse, og «Dima» - Dmytro Yampolskyy viste at han også kan spille meget godt som midtstopper.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00