HAMAR: Det er ingen tvil om at det var motivering og mobilisering på høyt nivå i Dala forrige helg. Premien var tre poeng og sesongens andre HamKam-skalp.
Nå lurer noen på om Wettermarks gutter har landet.
Om de har nullstilt seg, som det så fint heter.
For i morgen møter de Raufoss, som ligger poenget bak HamKam.
Suveren bortestatistikk
- Folk bør ikke lure på om vi gir alt. Det gjør vi alltid, og bortestatistikken vår sier det meste. Vi har seks seirer på åtte bortekamper. Det er nest best i divisjonen, og det som nyopprykket lag, sier Wettermark, og fortsetter:
- HamKam bør heller ikke ha hjelp for å klare opprykk. De har en bra spillerstall, er en klubb med tradisjoner, og bør, som jeg har sagt før, minst spille i Adeccoligaen. Jeg tror de klarer dette veldig bra på egen hånd, sier Dala-treneren, som presiserer at de ikke har sluttet å se bakover på tabellen.
- Plassen er ikke sikret
- Plassen i 2. divisjon er fortsatt ikke sikret, selv om vi ligger bra an. Vi må ha en del poeng til før det er klart. Det er god nok motivasjon i seg sjøl. Lagene bak oss tar poeng, og mye kan skje, sier Wettermark, som tror det kommer til å stå mellom HamKam og Raufoss i kampen om opprykk.
- KFUM kan yppe seg, men de får noen futsalutfordringer etter hvert. Vi har KFUM i neste runde. Vi har et tøft program med HamKam, Raufoss og KFUM etter hverandre.
Raufoss sterke hjemme
Raufoss hjemme i Storhallen er en stor utfordring for Dala. Raufoss har kun tapt en kamp der denne sesongen, mot Strømsgodset i cupen.
Og klubben har hentet Kristian Flittie Onstad, med erfaring fra Lyn, Esbjerg og sist Stabæk. Raufoss tapte 2-1 mot Tromsø 2 sist i en litt lurvete kamp.
- Skal gjøre jobben sjøl
HamKam-trener Vegard Skogheim bruker ikke mye energi på hvordan det går i andre kamper.
- Vi skal gjøre jobben sjøl. Det er hovedfokuset. Vi får ikke gjort noe med de andre. Mot Harstad snur vi litt om. Jeg har bra kontroll på Harstad, og vi skal ikke undervurdere dem, men vi skal dyrke oss sjøl skikkelig nå. Vi skal ha trua på det, og skal styre og bestemme hjemme.
Borrajo fra start
Den nye spilleren, Jonathan Borrajo, spiller fra start mot Harstad.
- Han er en ballvinner med duellkraft. I tillegg er han smart i valgene sine, og leser spillet bra, både med og uten ball. Jeg ser noen av de samme kvalitetene i Jonathan som i Rosenborgs Annan som type. Det er snakk om å dekke opp rommet foran midtstopperne. Det blir spennende, sier Vegard Skogheim.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00