HAMAR: Tross at han måtte ta en vurdering på totalpakka i forhold til jobb, familie og fritid også denne gangen, har Erik Wettermark sagt seg villig til å trene Brumunddal neste sesong.
- Alle rammebetingelser ligger til rette her. Det er en veldig interessant spillerstall, anlegget er veldig bra og miljøet er det samme.
For nyopprykkede Dala har sesongen kanskje vært over all forventning, også for de innad i klubben. Wettermark er veldig tydelig på at det må stilles krav til hverandre internt også for neste år.
- Vi kan ikke bli fornøyde. Det kan ikke bli klipp og lim i forhold til denne sesongen. Klubben må ta noen justeringer, og da gjerne til det bedre. Det går på alt fra trening, spillerstall, ledere og støtteapparat. Det tror jeg også alle er klar over, sånn at vi ikke tror det skal gå av seg selv, sier Wettermark.
Utvikle unge spillere drivkraft
Han er klar på at han skal ha med seg en assistent, men det er foreløpig ikke helt avklart om Erland Sandvik, som har hatt rollen i år, blir med videre.
- Det er så mye kompetanse både i spillergruppa, og ellers i klubben, som jeg er veldig åpen for å bruke. Det at vi har hatt tre forskjellige mann med ansvaret i Nord-Norge viser at det går bra. Jeg tror også det er sunt at de får høre en annen stemme i blant, sier Wettermark, som også neste år vil være litt borte på grunn av jobben.
Wettermark sier at han «ikke har noen personlig agenda», og at hans store drivkraft er å videreutvikle klubbens unge spillere, i konkurranse med likesinnende.
- Jeg husker forrige gang vi var oppe, da lag brukte masse penger på gamle Tippeliga-spillere for å få resultater. Sånn tror jeg ikke det er lenger, og det ser ut til at pengegaloppen er i ferd med å forsvinne. Hadde det vært sånn nå, er jeg ikke sikker på om jeg hadde orket.
Vil gjerne samarbeide
Årets Dala-tropp har en snittalder på 21 år, og Wettermark sier han vil fortsette å få fram spillere på den sunne måten.
- Hjemmelagde måltider smaker sunnere enn ferdiglaget mat. Men det koster litt ekstra krefter å lage maten. Det er også det jeg synes er gøy. Men vi hadde sikkert ikke sagt nei til en klassespiss, en klassemidtbanespiller eller en klasseforsvarer om det passet for oss.
I lang tid har han snakket om at Dala må være en naturlig nummer to-klubb i distriket, bak HamKam. Det er den store ambisjonen i fortsettelsen også.
- Om en gjør det alene eller via samarbeid gjenstår å se. Jeg har ikke hørt noe fra noen. Det må to til for å få til en pardans. Om Brumunddal jobber kun for seg sjøl, skal man ikke se bort i fra at klubben på sikt kan spille i Adeccoligaen. Det kan godt være at det er mulig for laget, enkeltspillere eller meg å få prøve seg høyere opp, men samtidig er det ikke så mange muligheter i distiktet her.
- Jeg er også veldig imot å sette målsettinger for langt fram i tid. Det fungerer generelt sett dårligere. Jeg har alltid vært opptatt av delmål, for gjør du ikke jobben hver eneste uke, kan du bare glemme de store målsettingene.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00