Ringsaker-laget har slitt med å finne vegen til nettmaskene etter opprykket til andredivisjon og står kun med 16 mål på 12 kamper.

Det gir et lite imponerende snitt på 1,25 mål per seriekamp, og Dala har over lengre tid vært på jakt etter en spiss som kan omsette muligheter i mål.

I kveld ankommer Pablo Rodriguez Aracil til Sveum på prøvespill.

- Spennende

Tom Søgård, leder i Brumunddal fotball, forteller at klubben har fått gode referanser på 28-åringen.

- Vi er veldig spente på å få se han i aksjon på trening. Han har sett bra ut på video og vi har gode tilbakemeldinger, men vi ønsker selvsagt å teste han skikkelig for å få se det selv. Pablo har bra erfaring fra blant annet spansk andredivisjon men også fra andre land, sier Søgård.

Fysisk spiller

Brumunddal har vært tydelige på at de ønsker en spiss som er tung å møte for enhver motstander.

- Pablo er 190 centimeter lang og veier 89 kilo. Han skal også være god i boksen i tillegg til en skikkelig tilrettelegger. Han er målfarlig, og det er ingen tvil om at vi har brent for mange sjanser til nå. Altså er han en stor, sterk og kraftfull spiller. En type vi mangler.

Søgård mener unggutter som Jonatan Helmersen (18) kanskje har fått for mye ansvar foran mål for Dala denne sesongen.

- Det blir spennende å få inn en ringrev. Man må være kald i hode foran mål for å sette sjansene. Jo eldre du er, jo enklere er det.

Rodriguez Aracil har hatt opphold i både Irland, Honduras, Romania, India og Kypros tidligere i tillegg til Spania. De siste månedene har han derimot spilt 1. divisjon i Filippinene, der han har scoret seks ganger og servert to målgivende pasninger på åtte kamper.

I førsteomgang skal han trene med Brumunddal i dag og i morgen.

Gundersen uaktuell

Brumunddal har tidligere opplyst at de følger situasjonen rundt HamKam tett og at de har hatt Tore Andreas Gundersen på blokka. Nå er det dog satt en tjukk strek over navnet hans.

- Gundersen har vært klar over interessen fra oss, men har sagt ifra at han er uaktuell for spill i Brumunddal, sier Søgård.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00