Brumunddal
- Det ble litt temperatur ute på banen. Jeg hadde ingen god følelse etter kampen, sier Thomas Lilleby.
- Det er aldri koselig når en som dommer, havner i fokus på den måten jeg gjorde på Sveum. Jeg har dømt fotball på dette nivået i mange år, men aldri opplevd maken. Det er det verste jeg har vært ute for som fotballdommer i hele min lange karriere. Heldigvis har jeg vært med i dette gamet i mange år. Tenk om en fersk dommer på 22 år hadde opplevd det samme, spør Lilleby.
Lilleby er gjort kjent med at det ville bli levert inn protest og beklager derfor at han ikke kan kommentere dømmingen sin utover dette.

Gjort kjent med protest

- Jeg skjønner at du vil ha flere uttalelser fra meg, men så lenge saken er i prosess, må jeg bare beklage. Jeg er åpen for ytterligere kommentarer når saken har fått en konklusjon, sa Lilleby i går kveld. Han har ikke planert om å legge fotballdømmingen på hylla.
Sportslig leder i Brumunddal, Tom Søgård, bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at Dala har levert inn protest med bakgrunn i paragraf 14 pkt. 3c der det åpnes for å protestere på en dommeravgjørelse i en kampsituasjon.
Om Brumunddal hadde noen forhåpninger om at protesten ville bli tatt til følge, ville ikke Søgård ha noen formening om.
- Vi protesterer ikke fordi vi ligger utsatt til på tabellen. Det er vår egen skyld, men vi mener at en fotballkamp skal avgjøres på en fair måte, sa Søgård.
- Kan dere underbygge protesten med dokumentasjon?

Dokumentert på nett

- Vi tar aldri opp kampene våre på video, men vi har støttet oss på liveoverføring av kampen der det heter: «1-2! Tidenes rareste scoring. Dommer blåste for straffe, men så går ballen i mål og han dømmer fordel. Helt utrolig!» Uttalelser på www.framfotball.no, levner liten tvil om at det som skjedde var spesielt. «Det er ikke tvil om at dette var en meget spesiell og dårlig håndtert avgjørelse. Ser du det fra vår side, blåser han for tidlig. Han skulle sett an situasjonen, så hadde det ikke vært noe problem».
- Jeg skjønner at Brumunddal klager på det. Han blåser straffe og så dømmer han fordel mål etterpå, sier Arne Sagaas til Fram Larviks hjemmesider.
Svein Haugom fra Vang, var dommerveileder på kampen. Han sa følgende: - Jeg skriver rapport fra kampen, utover det har jeg ingen kommentar til Hamar Arbeiderblad.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.