BRUMUNDDAL: Etter fire strake tap, løsnet det onsdag borte mot Jevnaker for Brumunddal, som vant 4-3.
Men hjemme på Sveum lørdag, så det ikke ut som det var noen ny giv i Dala-laget.
En særdeles slapp 1. omgang resulterte i en tomålsledelse for gjestene fra Kristiansund.

Bjerke reddet dagen

Og det ble ikke noe bedre etter hvilen. Tvert imot.
Kristiansund kom til flere store sjanser, men en god Christian Aarbogh Bjerke holdt Dala inne i kampen.
Så skulle opphentingen starte.
Aleksander Melgalvis sendte i vei en perfekt stikker til midtbanekollega Jim Sørum Johansen, som på ett touch satte ballen i mål. Da var det spilt 75 minutter.
Seks minutter senere skulle de to samme Dala-spillerne være involvert. Jim Sørum Johansen ble dyttet i ryggen innenfor straffefeltet, og dommeren ga Dala straffe. Den satte Aleksander Melgalvis kontant i mål.

- Straffen var klar

- Det var et lite ran, erkjenner Jim Sørum Johansen etter kampen.
Dalas kaptein innrømmer at troen på poeng ikke var helt til stede underveis.
- Det gikk litt i stå. Men da vi fikk målet kom også kreftene, fortsetter Sørum Johansen.
- Vi viser en bra moral, som kommer tilbake.
- Var det straffe?
- Ja. Den er grei nok, svarer mannen som ble dyttet over ende.
Før Sørum Johansen satte inn 2-1, var ikke Brumunddal i nærheten av scoring. Kun Lars Bredo Simensens skudd like utenfor i første omgang, kan regnes som en målsjanse. I den andre enden scoret Kristiansund på to av sine tre sjanser før hvilen. 0-2-scoringen var et fantastisk volleyskudd av Liridon Kalludra.
Etter pausen produserte de flere store sjanser som ble stoppet.
- De var nærmere 0-3, enn vi var 2-1. Jeg så for meg 0-3, sier Brumunddal-trener Erik Wettermark, som ikke mener at poenget kan betegnes som et ran.
- Sånn er fotballen, vi fikk en vitamininnsprøyting da målet kom. Men poeng føles som en seier, sier Wettermark.

- Sterk prestasjon

Selv om Dala aldri fikk til sitt spill i første omgang, vil Wettermark rose sine gutter.
- Vi visste hva Kristiansund kom med. Et tett forsvar, og noen raske foran. Det ble fryktelig trangt i midten, men vi prøvde å spille oss igjennom der likevel. Det er viktig å tørre, sier Dala-sjefen, som står fast ved at lørdagens motstander er et av de absolutt beste, hvis ikke det beste laget i avdelingen.
- Vi slo dem borte og tok poeng mot de hjemme. Det er en sterk prestasjon. For Kristiansund er et godt lag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.