Eirik Olssen (22) synes tirsdagens seier i Tromsø var viktig for Brumunddals selvtillit foran møtet med HamKam. Men han ser på HamKam som storebror, og mener de har presset på seg i søndagens kamp.
HAMAR: Etter hjemmetap i serieåpningen mot Valdres, smakte det ekstra godt med seier i bortekampen mot Tromsø 2 - et lag som HamKam måtte se seg slått av i seriepremièren på Briskeby.
Eirik Olssen er tilbake i Brumunddal etter ett års opphold i Eidsvold Turn, 22-åringen er blitt en viktig spiller som stopper for Brumunddal.
- Hvordan virker seieren inn mot HamKam-kampen?
- Jeg tror den vil være til stor hjelp. Nå kan vi slippe ned skuldrene etter å ha åpnet poengkontoen. Vi slipper å måtte ha poeng.
- Er det mulig å slå HamKam?
- Muligheten er alltid til stede. Det er en spesiell kamp, men det er HamKam som har presset på seg. De er jo fortsatt storebror. På papiret er det et lag vi skal ha problemer med, men alt kan skje i enkeltkamper, mener Olssen, som pendler fra Norges idrettshøgskole i Oslo til trening i Dala to til tre ganger i uka.
At 22-åringen skjøtter treningsarbeidet når han er i Oslo, er Dala-trener Erik Wettermark 100 prosent sikker på.
- Eirik har veldig sterke holdninger. Der er han på det ypperste nivået, og han er svært gjennomtrent, sier Wettermark om Brumunddal-spilleren som i 2004 vant fylkesfinalen i basismesterskapet i idrett.
- Jeg er veldig glad i å trene, og det er ikke noe problem å få nok timer. Det er nesten viktigere å holde igjen, sier 22-åringen.
Dala har også fått et ekstra angrepsvåpen med Olssens lange innkast.
- Det er absolutt et godt alternativ, mener Wettermark.
- Egentlig har jeg ikke trent på lange innkast i det hele tatt, men jeg begynte med det da jeg var yngre, da jeg oppdaget at jeg kunne kaste langt. Jeg treffer ikke medspilleren hver gang, men det skaper gjerne litt kaos når jeg kaster inn i boksen, sier Eirik Olssen.
Han skaper gjerne litt kaos på Briskeby, også.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00