Han har vært ihuga HamKam-supporter siden slutten av 60-tallet, og veldig engasjert i Brumunddal-fotballen siden 1994. Søndag møtes lagene på Briskeby, og Guttorm Tysnes har en drøm for sesongen: Dala-seier mot HamKam og HamKam-opprykk.
HAMAR: I går møttes Guttorm Tysnes og HamKam-trener Vegard Skogheim, som også har vært Dala-trener, på Briskeby.
Store kontraster
- Jeg er klar på at jeg gjerne tar seks Dala-poeng i kampene mot HamKam. Samtidig håper jeg at HamKam rykker opp, sier Guttorm Tysnes, som nå er leder i Brumunddal Fotball.
Han innrømmer at det var rart etter forrige sesong. HamKam rykket ned. Dala rykket opp.
- Først var det tungt med HamKam. Jeg er slik lagd, at resultater preger humøret en periode. Så ble det opprykksjubel med Brumunddal. Det var store kontraster, sier Dala-lederen, og fortsetter:
HamKam som flaggskip
- Jeg synes i utgangspunktet det er feil at Brumunddal skal spille mot HamKam i 2. divisjon. Regionen trenger HamKam som flaggskip. Helst i Tippeligaen, minst i Adeccoligaen. HamKam bør være kongen og Dala prinsen, og lagene rundt bør samarbeide enda mer - og stå sammen - for å få det til, sier en engasjert Tysnes, som startet som HamKam-supporter med sommerbase i Furnes.
- Jeg la tidlig inn HamKam-kamper, og har alltid ønsket HamKam alt godt. Jeg har ropt og jublet mye på Briskeby, sier Tysnes, som også har vært speaker på Briskeby.
Skogheim var Dala-trener
Han husker godt den sesongen Vegard Skogheim var Dala-trener.
- Det var i 2001, og på mange måter starten på oppturen. Han satte noen standarder i forhold til treninger og intensitet.
Skogheim husker også sesongen godt.
Spesielt avslutningen.
Kvaliken røk
- Vi var nyopprykket i 3. divisjon, og hadde tre poeng og åtte plussmål å gå på til Nittedal, før siste serierunde. Vi tapte 5-0 mot Grue og Nittedal vant 4-1. Dermed glapp kvaliken. Det var surt, minnes Skogheim, som er klar i forhold til søndagens kamp.
- Vi må ikke gjøre dette til noe mer enn vanlig. Det laget som finner det rette spenningsnivået vinner. For oss er det beinhard jobbing som gjelder. Vi kan ikke cruise inn denne kampen. Men det er bra trøkk rundt kampen, og noen spillere på lagene omgås privat. Det er spesielt, men det er viktig å mestre slike ting. Det blir viktig å glede seg over mye folk og stor interesse. Spillerne må ikke bli redde.
- Jevnt over gode
Han synes HamKam har vært gode fra januar til nå.
- Vi gikk på en blemme mot Tromsø 2, og et par blemmer til kan det bli. Men den siste timen mot Mo var veldig positiv. Da slapp gutta ned skuldrene og presterte veldig bra. Vi må ta med oss det inn mot Dala-kampen, sier Vegard Skogheim.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.