Brumunddal har fått bortekamp i comeback-sesongen i 2. divisjon når Valdres er vertskap på Blåbærmyra. Erik Wettermark er Dala-trener nå som han har vært i en rekke sesonger tidligere. I ti år har Hamar-mannen vært involvert i Dala-fotballen; seks år som hovedansvarlig trener.

Ser vi fotball-CV'n hans i Brumunddal har han tre opprykk av fire mulige, og i 2. divisjonssammenheng avsluttet han med en tredjeplass i 2010 og femteplass i 2011 før han var ute av det i ni måneder. Ja, også nedrykket i i 2012 var han for så vidt involvert i da han ble hentet inn som redningsmann ved St. Hans-tider.

Forrige sesong førte han Dala tilbake i 2. divisjon, og nå har ledelsen i Brumunddal satt som mål at laget skal bli blant de sju beste i årets serie.

- Blir tøffere i år

Wettermark vet hva som venter Dala i 2. divisjon.

- Vi blir straffet hardere foran begge målene. Vi får færre sjanser i 2. divisjon enn vi gjorde i fjor, og dermed er det enda viktigere å sette de mulighetene vi får. Jeg synes treningskampene våre har vist at vi må skape flere sjanser og score mer, sier Wettermark.

Han har sett Valdres i en treningskamp mot Gjøvik, og vet omtrent hva de møter på Blåbærmyra.

- Jeg har alltid mest fokus på eget lag, men det er uansett greit å vite hva vi møter. Valdres virker som et veldig sterkt kollektiv begge veier, og det blir helt klart en vanskelig kamp, mener Wettermark.

Bred stall

Mange mener at Brumunddal ikke har hatt større bredde i stallen enn i år.

- Jeg skal være forsiktig med å sammenligne de ulike årgangene. Bredden er bra, men jeg ser rolle for rolle i laget, og det har ikke gått helt etter planen med skader. Spillere som Christoffer Heier Solbakken og Eldar Hadzimehmedovic er såpass viktige at jeg gjerne skulle ha hatt dem lenger framme. Jeg vil jo gjerne at de spillerne vi har på papiret skal være tilgjengelige, fastslår treneren.

Den viktige starten

Ledelsen i Dala har kommet med sin målsetting for årets sesong. Spillerne og trenerne har ikke flagget noe annet.

Erik Wettermark er mest opptatt prestasjoner i hver kamp og på hver trening og setter seg heller delmål.

- Alle vet hvor viktig det er å få en bra start, og det håper jeg naturligvis vi får, sier Dala-treneren, som kan se fram til tre kamper på seks dager: Seriekamp borte mot Valdres 2. påskedag, cupkamp hjemme mot Nybergsund torsdag og seriekamp hjemme mot Nardo søndag 27. april.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.