Brumunddal har fått bortekamp i comeback-sesongen i 2. divisjon når Valdres er vertskap på Blåbærmyra. Erik Wettermark er Dala-trener nå som han har vært i en rekke sesonger tidligere. I ti år har Hamar-mannen vært involvert i Dala-fotballen; seks år som hovedansvarlig trener.

Ser vi fotball-CV'n hans i Brumunddal har han tre opprykk av fire mulige, og i 2. divisjonssammenheng avsluttet han med en tredjeplass i 2010 og femteplass i 2011 før han var ute av det i ni måneder. Ja, også nedrykket i i 2012 var han for så vidt involvert i da han ble hentet inn som redningsmann ved St. Hans-tider.

Forrige sesong førte han Dala tilbake i 2. divisjon, og nå har ledelsen i Brumunddal satt som mål at laget skal bli blant de sju beste i årets serie.

- Blir tøffere i år

Wettermark vet hva som venter Dala i 2. divisjon.

- Vi blir straffet hardere foran begge målene. Vi får færre sjanser i 2. divisjon enn vi gjorde i fjor, og dermed er det enda viktigere å sette de mulighetene vi får. Jeg synes treningskampene våre har vist at vi må skape flere sjanser og score mer, sier Wettermark.

Han har sett Valdres i en treningskamp mot Gjøvik, og vet omtrent hva de møter på Blåbærmyra.

- Jeg har alltid mest fokus på eget lag, men det er uansett greit å vite hva vi møter. Valdres virker som et veldig sterkt kollektiv begge veier, og det blir helt klart en vanskelig kamp, mener Wettermark.

Bred stall

Mange mener at Brumunddal ikke har hatt større bredde i stallen enn i år.

- Jeg skal være forsiktig med å sammenligne de ulike årgangene. Bredden er bra, men jeg ser rolle for rolle i laget, og det har ikke gått helt etter planen med skader. Spillere som Christoffer Heier Solbakken og Eldar Hadzimehmedovic er såpass viktige at jeg gjerne skulle ha hatt dem lenger framme. Jeg vil jo gjerne at de spillerne vi har på papiret skal være tilgjengelige, fastslår treneren.

Den viktige starten

Ledelsen i Dala har kommet med sin målsetting for årets sesong. Spillerne og trenerne har ikke flagget noe annet.

Erik Wettermark er mest opptatt prestasjoner i hver kamp og på hver trening og setter seg heller delmål.

- Alle vet hvor viktig det er å få en bra start, og det håper jeg naturligvis vi får, sier Dala-treneren, som kan se fram til tre kamper på seks dager: Seriekamp borte mot Valdres 2. påskedag, cupkamp hjemme mot Nybergsund torsdag og seriekamp hjemme mot Nardo søndag 27. april.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00