Mot Nybergsund i cupen var han igjen på banen og gjorde sin saker meget bra. Om han får spille søndagens kamp mot Nardo hjemme på Sveum, vet han ikke ennå.

- Jeg føler meg i god form og vil helst spille fra start. Derfor ble jeg litt skuffet da jeg fikk høre at jeg skulle åpne på benken mot Valdres. Samtidig fikk jeg forsikring om at jeg skulle på banen i løpet av kampen og at jeg skulle starte i cupkampen mot Nybergsund. Jeg begynner å bli såpass gammel nå at jeg gjerne vil være med fra start. Det er derfor jeg driver med dette, sier Olav Mühlbradt Sveen (23), som har gjort comeback for de blå og hvite - i en bedre utgave enn da han sist spilte for klubben for to år siden.

Trent seg selv

I mellomtiden har Mühlbradt Sveen vært i Kjelsås og en tur i Nederland der han har spilt for et lag i lavere divisjoner. Noe av det som gjør at han er blitt bedre, tilskriver han mer allsidig trening med blant annet styrke. Og treningsprinsippene er selvlært gjennom fysioterapistudier. Men om dette er nok til å hjelpe ham til en fast plass på laget, vet han ikke.

Brumunddal er nemlig i en litt spesiell situasjon i år. Trenerduoen Erik Wettermark og Stein Rune Solbakken har flust av spillere tilgjengelig på midtbanen og i angrepet. Aleksander Melgalvis Andreassen, Christoffer Heier Solbakken, Andreas Hovemoen, Jim Sørum Johansen, Erik Sigtbakken, Sindre Bjerkli, og Vegard Ruud er dem Mühlbradt Sveen kjemper med for å få fast plass, alt avhengig av hvem trenerne velger å stille med på topp.

Mer kynisk i år

Trenerne har gitt spillergruppa beskjed om at de kommer til å rotere med spillere. Mange er, naturlig nok, litt delt i forhold til dette.

- Det er et spørsmål om å holde på en god formutvikling hvis en får tilfeldig med kamptrening, mener Sveen som likte særdeles dårlig å bli tuppet ut av cupen mot Nybergsund allerede i 1. runde:

- På Sveum bør vi slå de aller fleste på vårt eget nivå. Som for eksempel Nardo som kommer på besøk i helga. Jeg vet ikke så mye om dem, men vi bør ha et register å spille på som gjør at vi matcher Nardo. Årets Dala-lag har nemlig bestemt seg for å være mer kyniske enn de var sist de spilte i 2. divisjon. Kynismen ble greit presentert da laget vant 2-0 mot Valdres.

- Å være kynisk er helt greit, bare det ikke blir for mye av det, sier Olav Mühlbradt Sveen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00