• HOLDT TALE: Dala-styreleder Sigbjørn Johnsen talte til forsamlingen på torget et par timer før avspark. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • KEEPERLEGENDEN: Knut Skjelseth redder straffespark på torget i Brumunddal før Sveum-kampen. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • ØL OG PIZZA: HamKam-supporterne Kristoffer Steen Johannessen og Camilla Grønsveen frykter et tredje Brumunddal-tap på rad. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

- Alt er mulig, formaner Dala-styreleder Sigbjørn Johnsen overfor et stemningsfullt torg i Brumunddal sentrum.

To timer og et folketog av blåhvite supportere opp til Sveum gjenstår før kampen om Hedmarken, thrilleren mellom Brumunddal og HamKam, blåses i gang.

Da Johnsen blir bedt om å komme med et mer konkret tips før det herlige 16. mai-oppgjøret, gjentar den tidligere finansministeren sine kloke, uangripelige ord.

- Alt er mulig.

- Veldig viktig

Brumunddal-supporterne Tobias Helmersen Winjusveen (9), Eirik Kjelsrud (9) og Martin André Røe Berntsen (10) er tre av mange som lader opp til lokalderbyet på torget i Brumunddal.

De tre skolegutta vet ikke helt hvem Sigbjørn Johnsen er.

Men de er helt enige med Ap-politikeren.

- Alt er mulig, smiler gutta og fortsetter:

- Vi ser Brumunddal - HamKam for første gang i dag. Da de spilte mot hverandre forrige gang, var vi fire og fem år gamle. Det blir veldig gøy, og vi håper det går veien for Dala. Det er veldig viktig for oss å vinne i dag.

Martin André forteller at hans personlige forhold til HamKam endret seg drastisk over vinteren før årets sesong.

- HamKam rykket ned, og nå er vi i samme divisjon som dem. I fjor likte jeg dem, men nå er de fiender, sier han.

Poengene betyr mindre

HamKam-fansen har også okkupert et lite lokale i Brumunddal før ett av årets store fotballhøydepunkter i Hedmark.

De lader opp til det betydningsfulle oppgjøret med superkombinasjonen øl og pizza på Rozarin, som ligger et litt langt steinkast unna den store Brumunddal-forsamlingen.

- Denne kampen er ekstremt viktig. Nå må vi begrave Brumunddal-spøkelset før det rekker å bli et ordentlig spøkelse, sier Kristoffer Steen Johannessen og Camilla Grønsveen.

Selv om det er viktig for Kamma-supporterne å henge med i toppen av avdelinga, er poengfangsten av underordnet betydning hvis det blir tap på Sveum i dag.

- Hvis vi taper, er det ikke poengene vi sutrer over i kveld. Det er fryktelig vondt å tape for Brumunddal. Vi kan ikke tape mot dem for tredje gang på rad, avslutter de.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.