Hamar
Etter å ha lest sakspapirene etter Klagenemndas vedtak om å opprettholde straffen på to minuspoeng for HamKam, kan HA-sporten avsløre at HamKam ikke har benyttet seg av alle muligheter de hadde for å unngå en slik straff.
HamKam hadde nemlig en klagerett på vedtaket om at klubben, som et ekstra delmål, skulle vise til positiv egenkapital 30. juni. Dette er et ekstraordinært tiltak som HamKam ble belastet med fordi de ikke hadde positiv egenkapital 31.12.2011.
Men så lenge det er et ekstraordinært tiltak, kunne HamKam prøvet dette vedtaket overfor Klagenemnda.
Det gjorde ikke HamKam. Dermed var det ingen vei utenom. Klubben måtte vise til positiv egenkapital 30. juni, men i regnskapet som ble levert til Norges Fotballforbund, hadde HamKam en negativ egenkapital på rundt 2,3 millioner kroner.

- Kunne klaget

I går ble det også endelig vedatt at HamKam nå trekkes to poeng, slik at klubben går fra 40 til 38 poeng på tabellen.
I sakspapirene står det blant annet:
«Klubblisensnemnda vedtok klubbens handlingsplan den 29.06.2012, hvor klubblisensnemnda påla klubben ytterliggere et delmål i forhold til klubbens foreslåtte handlingsplan. Den 02.07.2012 sendte klubben inn en signert versjon av denne handlingsplanen, samt at klubben ikke valgte å benytte seg av sin klageadgang på vedtaket.»
Rune Nordhaug i NFF bekrefter også at HamKam kunne klaget på delmålet om positiv egenkapital.
- De kunne klaget til Klagenemnda og fått en ny vurdering der, sier han.
Nordhaug forteller at de har eksempler på saker som har fått et annet utfall i Klagenemnda enn det som opprinnelig var vedtatt.

HamKam Visste ikke

HamKam-leder Tor Rullestad forteller at det var han som skrev under på sakspapirene for HamKam, og han innrømmer at han ikke var klar over at det fantes en slik klagemulighet.
- Det er ingen i HamKam som har visst dette. Vi er heller ikke blitt gjort oppmerksom på denne muligheten. Det er over 200 sider med regler i NFFs bok.
- Blir du lei deg når du nå finner ut at dere ikke har brukt alle muligheter for å unngå disse to minuspoengene?
- Jeg kan ikke bli det. Vi må se framover, og det er en stor sjanse for at resultatet hadde blitt det samme om vi hadde klaget på det ekstra delmålet, sier Rullestad.

Positivt spleiselag

I stedet konsentrerer han og resten av klubben seg nå om å sørge for å ha positiv egenkapital 31. oktober, som er den neste nøkkeldatoen for HamKam.
Rullestad er optimistisk med tanke på å få til det, men understreker at det fortsatt er en del som må falle på plass for at det skal gå i orden.
Han bekrefter at klubben nå har fått inn rundt to millioner kroner på «Spleiselaget» sitt. På minussiden sliter klubben med dårlige publikumstall, men andre tiltak og tilskudd har gjort sitt til at styrelederen ser lyset og muligheten til å komme i mål. - Jeg er optimist, men også realist. Det er mye positivt som skjer, men det er også en del vi må få på plass før vi er i mål, sier Rullestad.
En viktig sak er husleien til Hamar kommune HamKam ønsker å få ettergitt. Med bakgrunn i Idrettsmeldingen som sier at klubben betaler 688.000 kroner for mye i året, håper Hamkam at de får ettergitt dette også for inneværende år. Problemet er at Idrettsmeldingen ikke er vedtatt. Det kan først skje på kommunestyremøtet 28. november.
Det er bare tre dager før HamKam skal sende inn regnskapet sitt pr. 30.10 til NFF.
Det er grunn til å tro at hvis kommunen skal være positive til denne henvendelsen, vil det også komme de to andre toppidrettslagene i byen til gode. I så fall vil Dragons få ettergitt 636.000 kroner og håndballen 15.000 kroner.
Sier kommunen nei, er HamKam nødt til å komme opp med en plan B i siste liten. For denne gangen er det ingen bønn uansett. Negativ egenkapital betyr tap av lisenes og spill i 2. divisjon.
I verste fall konkurs.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00