- Jo da, som leder av norsk idrett jobber jeg med saken, for jeg har fått et oppdrag fra norsk idrett om å gjøre nettopp det. Men før vi kan trykke markedsføringsknappen helt inn, må vi ha en visshet om at vi får den nødvendige statsgarantien, så derfor er det først og fremst sjarmørknappen vi bruker her i London, sier Børre Rognlien til NTB.
Både norsk idrett og Oslo kommune har gått helhjertet inn for å søke OL til Oslo i 2022, og selv om det er ti år til lekene eventuelt kan arrangeres i Norges hovedstad, faller avgjørelsen om Oslo virkelig får disse lekene allerede om tre år.
- Mange har spurt om vi virkelig kommer til å søke, og det er et godt tegn, men blant Den internasjonale olympiske komiteens (IOK) 204 medlemsland er det mange som ikke er like flinke til å skille de skandinaviske landene fra hverandre, så vi har en jobb å gjøre, forteller idrettspresidenten, som også er leder i Norges Olympiske Komité (NOK).

Erfaring fra 1980

Børre Rognlien fikk virkelig smaken på OL allerede under vinterlekene i Lake Placid i 1980, den gangen som skøytepresident, men nå er rollen hans annerledes enn den var for 32 år siden. Nå leder han et nasjonalt forbund og en komité som virkelig har lyst til å få OL til Norge igjen.
- Jeg prøver å markedsføre Norge på en så positiv måte som mulig i alle sammenhenger, og allerede har vi vært gjennom en viktig anledning. Det var da vi ga en rapport til IOK om arbeidet med ungdoms-OL, som vi skal ha på Lillehammer i 2016. Da fikk vi også anledning til å minne om arven fra Lillehammer-OL i 1994, sier Rognlien til NTB.
Han forteller at han ikke er den eneste i norsk idrett som jobber med å sikre Norge 2022-OL. Alle ledere og idrettspresidenter, særlig fra vinteridrettsforbundene, jobber med den saken.
- Jeg tør ikke si hvor godt kjent det er blant alle IOKs 204 medlemsland at vi har planer om å søke OL igjen, men mange har spurt, og det er et godt tegn.

Kontakter

Børre Rognlien har vært i London siden 24. juli, og han har fortsatt en uke igjen i OL-byen før han vender nesa hjemover.
- Jeg har knyttet kontakter med folk som var involvert i Londons OL-søknad, og vi har også kontakt med folk i organisasjonskomiteen her i London, forteller han.
Han sier at han bruker en del tid på å knytte kontakter samt å jobbe for det som kan kalles "goodwill".
Men foreløpig er det bare norsk idrett som jobber med den norske OL-saken. Rognlien sier han ikke har sett noen fra Oslo kommune i London.
- Det er nok litt for tidlig for det ennå, for vi er ikke kommet så langt i prosessen, mener Rognlien, som er vel installert på Radisson Blu Portman hotell i hjertet av London. Der disponerer norsk idrett cirka 30 rom for staben sin, noen særforbundspresidenter og andre spesielt innbudte gjester.
- Vi har skapt et flott norsk miljø her på hotellet. Dette er noe vi har erfaring med også fra tidligere, sier idrettspresident Børre Rognlien. (©NTB)

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00