De største medaljesjansene har Norge i skeet herrer. Det norske laget sikret seg sølvmedalje i lagkonkurransen i EM i Maribor i juli og vil også kunne kjempe om medaljer verdenmesterskapet i italienske Lonato.

Alle de tre norske herrene har hevdet seg internasjonalt denne sesongen og med full klaff kan Tom Beier Jensen, Ole Eilif Undseth og Tore Brovold knipe både medalje og kvoteplass til OL i den individuelle konkurransen. Det er kun to ledige plasser igjen til skeetøvelsen i OL i Rio, så nåløyet er lite i kamp med verdens beste skeetskyttere.

Beier Jensen, Undseth og Brovold vant bronse i lagkonkurransen i VM i 2013 i Peru, og Brovold var også på det norske gull-laget sist VM ble arrangert i Lonato i 2005. Landslagstrener Harald Jensen er eneste norske verdensmester individuelt i skeet, fra Lahti i 2002, mens Brovold har sølv fra 2011 og bronse fra 2006.

Skeetskytteren Barbro Breivik er eneste kvinne i den norske troppen, mens Sindre Krågsrud og Nadir Rghioui skal skyte OL-trap og er de første norske i ilden på førstkommende fredag. Det skal deles ut to kvoteplasser også i begge disse øvelser. I tillegg stiller Norge med fire juniorer i årets VM.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00