Hamar-skytteren, som er på jakt etter EM-medalje og en OL-plass, har gitt seg selv et glimrende utgangspunkt etter første dag i EM i Maribor. Med 74 treff på 75 duer er Tore Brovold på delt andreplass med landsmann Tom Beier Jensen.

Konkurransen avsluttes med nye 50 duer i kvalifseringen onsdag formiddag. De seks beste går så til finaleskyting onsdag ettermiddag. 

Norsk medalje på første dag

Odd Arne Brekne, Stian Bogar og Ole-Kristian Bryhn sikret Norge bronse i lagkonkurransen på 50 meter rifle liggende under EM i skyting tirsdag.

Lagkonkurransen var også en del av kvalifiseringen til finalen i øvelsen. Brekne kom på annenplass. 30-åringen ble kun slått av Sergei Kamenskij. Russeren satte verdensrekord med 633 poeng. Det sikret også russerne gullet foran Østerrike.

Brekne skjøt til 627,8 poeng, og var best i sin kvalifiseringsgruppe. Også Borgar imponerte med 624,1 poeng. Det gjorde at det norske laget ledet før Bryhn skulle skyte sine 60 skudd. VM-kongen fra i fjor endte på 618,7 poeng, noe som ga bronsemedalje. Alle gikk videre til finalen. Den gjennomføres onsdag. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00