Han knuste sin gamle juniorverdensrekord i knebøy på 445 kilo, da han perset i øvelsen med 456 kilo. Sammenlagt ble det også ny pers, med 1140. I benkpress fikk han først to underkjente løft og holdt på å ryke ut av konkurransen, men fikk siste forsøk godkjent. Da endte han på 315 kilo, til tross for at han hadde pådratt seg en strekk i brystet som hemmet ham.

I tillegg fulgte Elverum-gutten opp med 360 kilo i markløft. Det var mest av samtlige. Det holdt til tredjeplass i Colombia, bak Andrej Konovalov fra Russland. Ukrainske Viktor Testov ble nummer to. Det ble en tøff kamp mellom de tre, men det endte med at Konovalov til slutt sikret gullet med tre poengs margin til Testsov.
Christensen som er siste års junior, måtte slite for å klare bronsemedaljen, men markløft er den beste øvelsen hans, og han slo til med 360 kg og ny juniorverdensrekord. Dermed holdt han utfordrerne på avstand, men hadde små muligheter til å slåss med Konovalov og Testsov om de aller gjeveste medaljene.
Carl Yngvar Christensen slet litt med en liten strekk i brystet som han pådro seg under oppvarmingen før benkpress, men han holdt den lille skaden i sjakk og fikk fullført konkurransen uten altfor store problemer. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.