BRUMUNDDAL: - Det er positivt at Brumunddals A-lag gjør det bra, men bredden i yngres avdeling er viktig for oss, sier Gjermund Holt i Umbro.
Fotballgruppa i Brumunddal teller 1.100 medlemmer, og av dem er 850 aktive fordelt på 75 lag.
- Brumunddal er en stor klubb, der spillere og ledere er veldig flinke til å uniformere seg, og det er viktig for oss, sier Holt, som tegnet sin første samarbeidsavtale med Brumunddal i 1997.
Han forteller at avtalen med Dala er stor til en 2. divisjonsklubb å være. Den inneholder også klausuler om både opp- og nedrykk.
Leder Guttorm Tysnes sier at klubben vurderte flere alternativer, men at avtalen med de to impliserte var den beste for hele klubben.
- Det er den desidert største avtalen i min tid som leder i klubben, og jeg tror ikke det har vært noen større tidligere heller, sier Tysnes.
Kjell Storerud i Kjell Sykkel & Sport har også vært med tidligere, og hans klare mål med samarbeidet er å selge mer fotballutstyr og sportsutstyr generelt.
- Når folk skal handle, ønsker vi å være førstevalget, sier Storerud.
- Sponser du kulturen for øvrig?
- Nei, egentlig ikke. Vi selger sportsutstyr, og da er det mest naturlig å samarbeide med sportsfolk, sier Storerud.
Dalas markedsansvarlig, Thor Iversen, er for øvrig godt gang med å skaffe midler til årets sesong. Han har som mål å nærme seg to millioner kroner i kontanter. Tar vi med såkalte barteravtaler i tillegg, regner Iversen med å passere tre millioner kroner i totale sponsorinntekter.
- Vi har flere og større avtaler nå enn på samme tidspunkt i fjor, og alle har økt, sier Iversen.
- Jeg opplever at vi er attraktive fordi vi er en klubb med orden på økonomien, supplerer Tysnes, som gir seg som leder i Dala-fotballen når medlemmene samles til årsmøte torsdag 3. februar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00